J19-landslagsspilleren, som også var kaptein for Fløya i år, bestemt seg for å bli i Tromsø og Fløya også neste sesong.

- Jeg bestemte meg egentlig når vi fikk ny trener (Odd-Karl Stangnes) på plass. Det ser litt positiv ut, sier Sara Johansen til iTromsø på telefon fra Gran Canaria, hvor hun er på ferie med kjæresten, TIL-spiller Lars-Gunnar Johnsen.

Flytting fristet ikke

I vinter har begge de to nordnorske Toppserie-klubbene, Grand Bodø og Medkila, vært i kontakt. Fra Bodø-laget kom det et konkret tilbud.

- De hadde et tilbud at jeg skulle bo hjemme det første halvåret, men hvis jeg flyttet ned dit skulle det bli en proffkontrakt. Det syntes jeg ikke hørtes noe fristende ut, så da takket jeg fint nei til det, forteller Johansen.

I fjor fikk hun sjansen på J19-landslaget i landskamp mot England. Landslagstrener Jarl Torske har pratet med tromsøtalentet om utsiktene til spill med flagget på brystet som 1.-divisjonsspiller.

- Han har sagt at det første halvåret i år gjør det ingenting hvis jeg ikke spiller i Toppserien, for det er så mange samlinger. Så er det EM på hjemmebane til sommeren som er det store målet.

Flere blir med videre

Også veteran Reidun Nilsen (29) som var i tenkeboksen før jul om hun skulle fortsette fotballkarrieren, har bestemt seg for å være med videre.

- Jeg er med Fløya i år også. Det har skjedd mye positivt siden i november, sier hun og sikter til ansettelsen av Odd-Karl Stangnes som ny trener.

- Vi har fått en trener som passer oss utmerket. Det er en av de viktigste tingene for å få frem motivasjonen. Det er litt ekstra artig når man får en trener med fotballbakgrunn selv som har gjort det bra i de klubbene han har vært, og trent så det er veldig spennende.

Stangnes er fornøyd med at flere av bærebjelkene på laget nå blir med videre.

- Det er veldig bra det absolutt. Jeg har hørt at Sara jobbet for å få andre spillere til klubben. Det har jeg tatt som et signal på at hun vil satse. Tilbakemeldingene er god så langt og det er god stemning i gruppa.