På søndag er det den tradisjonelle reinkappkjøringen i Tromsø sentrum som en del av feiringen.

Der vil to TIL-profiler ta del.

- Jeg tenkte jeg skulle få med Hans (Norbye) og utfordre noen fra TUIL til en TIL mot TUIL-duell. Men ingen i TUIL turte. Da stilte Thomas Kind Bendiksen opp, forteller Nils I. Hætta.

På snowboard

Og landslagsspilleren er ikke snau når han skal debutere som reinkappkjører. Han skal like gjerne gjennomføre på snowboard.

- Kommer han til mål blir det verdensrekord - uansett. Dette har bare blitt kjørt på ski før. Jeg er sikker på at Thomas kommer til å bli en trendsetter på at alle kjører etter rein, sier Nils I. Hætta med et smil.

Løypen på 201 meter går "styggfort" blant de beste, med en rekordtid i løypa på 15 sekunder. Det skremmer ikke Kind Bendiksen.

- Jeg gjør dette først og fremst fordi jeg er veldig dårlig på ski. Men jeg har kjørt en del snowboard, også snørekjørt litt - riktignok bak scooter og ikke rein. Når jeg får piffet opp snowboardferdighetene så tror jeg dette skal gå bra, sier han.

Rekordjagende Hans

Hans Norbye står på den mer tradisjonelle varianten med to ski på beina. En av norsk fotballs aller raskeste spillere håper han kan snuse på en rekordtid, selv om han ikke tidligere har drevet med reinkappkjøring.

- Får jeg en kjapp rein, så kan det gå, mener han.

- Det kan gå fort for Hans. Thomas skal være fornøyd hvis han kommer til mål, sier Hætta med et smil.