SIDE: Budet tikket etter det iTromsø erfarer inn i desember, men TIL valgte å avslå. - Jeg tror det var noen bud, men de var ikke gode nok for TIL. Jeg har sagt til agenten min at vi kan snakke om det, dersom det blir akseptert et bud, sier Ondrasek til iTromsø.  Sportssjef Svein-Morten kommenterer iTromsøs opplysninger slik: - Jeg ønsker ikke å gå inn på om det var en klubb konkret på banen, men jeg kan si at Zdenek er en attraktiv spiller i markedet. Han har vært toppscorer i eliteserien.

- Må være den beste

Ondraseks agent heter Emil Kovarovic. Han hevder det var flere klubber på banen. - Det var forskjellige tilbud, både med tanke på kjøp og lån med opsjon til kjøpe, men Tromsø valgte av ulike grunner å ikke akseptere noen av budene. Det var klubber fra Europa og Asia. Jeg har ikke lov til å si hvilke, sier Kovarovic. Ondrasek delte toppscorertittelen med Peter Kovacs i 2012 med 14 mål. I fjor ble det mye stang ut og han endte opp med åtte seriemål.

Årets målsetting er hemmelig.

- I fjor sa jeg at jeg skulle score mer enn 14 mål og det gjorde jeg ikke, så i år vil jeg ikke aldri si det før en sesong igjen. Jeg vet hva jeg vil. Jeg sier det kanskje når fem kamper igjen, sier tsjekkeren. - Men selvsagt går du for å være en av de beste spissene i 1.-divisjon? - Jeg bør være det. Hvis jeg vil ta et nytt steg i karrieren min burde jeg være den beste i 1.-divisjon, men det er ikke lett. I Tsjekkia spilte jeg et halvt år i den neste øverste divisjonen og bare fem-seks klubber i toppen kan spille fotball, mot de øvrige er det en skikkelig «fight». Det er aldri enkelt nå når de spiller forsvarskamper og satser på kontringer. Det må vi være klar for, svarer Ondrasek.

«Crazy» hår

TIL har satt en prislapp på spillerne sine og vil selge om en klubb matcher verdsettingen. Tsjekkeren har ambisjoner om å komme seg ut.  - "Alle" vil til Tyskland eller England, Jeg må jobbe hardt, score mål og bli best i Norge. Kanskje vil jeg få sjansen i en større klubb, sier Ondrasek. Han har gjort seg bemerket med sin blonde mohikaner-sveis her nede i Tyrkia. - Jeg har hatt «crazy» hår de siste månedene, men denne er litt spesiell. Jeg dro til frisøren, og også (Thomas) Drage, Adnan (Causevic), Simen (Wangberg) og Thomas Kind (Bendiksen) var der. Da ville gjøre noe mer «crazy» og det er bare hår. Om tre uker er det borte, sier Ondrasek. I ettermiddag spiller TIL mot Silkeborg her i Tyrkia. - Jeg har scoret ett mål i denne forsesongen (mot Alta). Jeg føler meg bedre nå enn de første ukene av oppkjøringen, som var hard. Vi har arbeidet hardt, og vi blir bedre og bedre, sier Zdenek Ondrasek.