- Det var veldig deilig å komme i mål. Et blodslit uten like, sa Rune Brenn Skjærvik. Da hadde han nettopp fullført det 18 kilometer lange skirennet fra Finnvikdalen til Storelva i strålende sol. Rennet er til minne for faren Jan-Tore Skjærvik.som omkom i et ras på Kattfjordeidet for ett år siden. - Det har vært en fin dag og en flott markering av pappas minne. Jeg er kjempeglad over hva skilaget har gjort, og det er flott at så mange mennesker tok turen i dag, når rennet ble avlyst i går. Helt fantastisk og veldig rørende, sier Rune Brenn Skjærvik.

Viktig del

Også broren Stian Brenn Skjærvik mener skilaget har laget en verdig ramme rundt skirennet der Jan-Tore Skjærvik var sentral. - Jeg setter veldig stor pris på skilaget, og vet at de hadde et nært forhold til pappa. Det er flott at arven lever videre på denne måten, sier Stian Brenn Skjærvik. Rennleder Jøran Bugge var omgangsvenn med Jan-Tore Skjærvik, og håper skilaget har klart å lage rennet i Skjærviks ånd. - Det er selvfølgelig tøft å være her i dag, men vi var innstilt på å gjøre noe til ære for Jan-Tore. Da familien sa det var greit var dette en flott måte å gjøre dette på. Jan-Tore var en stor del av miljøet her på skihuset på Storelva. Han hadde det overordnete ansvaret for at løypene, og var ute fra morgen til kveld når vi arrangerte dette rennet, sier Bugge.

Ingen krefter

Stian vant den interne brødreduellen, og kom i mål et par minutter før Rune. - Jeg hadde ingen krefter igjen på slutten. Det gikk på psyken da jeg kom til Slettaelva, og enda hadde noen kilometer til mål. Vi har aldri gått et slikt skirenn før, og ante ingenting om hvordan vi skulle disponere løpet, sier en humrende Stian Brenn Skjærvik. - Jeg klarte å disponere løpet, og gikk ikke for hardt ut. Gliden var dårlig, og det var vanskelig å holde følge med de som har god glid. Jeg rykket fra i starten, men klarte ikke å holde unna når nedoverbakkene inn mot mål kom, sier Rune Brenn Skjærvik om sitt løp.

Rykket fra mot slutten

Stian lå lenge bak broren, men la inn en solid sluttspurt. - Rett over Selnes rykket jeg fra Rune selv om han hang på som en klegg, sier Stian Brenn Skjærvik. Stian Brenn Skjærvik opplevde dramatikk på vei mot mål. - Jeg fikk for god fart, og sto plutselig på hodet i grøfta. Jeg måtte bare komme meg opp igjen for å komme meg til mål, sier Brenn Skjærvik. Begge er ikke i tvil om at rennet nå er en tradisjon. - Dette skal vi gjenta hvert eneste år, sier de.

Rolf Einar Jensen og Maria Nysted Grønvoll vant herre- og dameklassen.