For med 29 treff på dagens feltskyting slo hun både tvillingsøster Regine og storebror Øystein (21). Det er første stevne hvor de tre konkurrerer i den ypperste seniorklassen, klasse 5.

- Å vinne er alltid hovedmålet. Men er man best av søsknene da har man gjort det likevel. Da kan man sitte og skryte hele veien hjem. Nesten litt synd at det er en konkurranse i morgen også, men jeg får ta den også, sa en smilende Emma Hagfoss etter konkurransen.

Styrket av rivalisering

Kun ett innertreff skilte Øystein og Regine som begge noterte 27 treff.

- Det skal være jevnt. Det er artigst å slå hverandre når alle har en god dag, melder Regine Hagfoss.

Storebror Øystein mener søskenrivaliseringen styrker alle tre på skytterbanen.

- Det viktigste er å slå søstrene mine. Alt annet er en bonus, sier han med et smil.

- Men vi er veldig flink til å heie på hverandre. At vi har hatt litt mer konkurranse internt. Det får bare meg til å bli mer motivert og skjerpe meg, for storebror må være best, sier 21-åringen.

Suveren vinner

Ingen av de tre kunne uansett gjøre noe som helst med Tore Nilsen fra Storfjord. Han forsvarte tittelen i fjor med en utrolig serie på siste skyting - hvor man kan løsne så mange skudd som mulig på ett minutt. Ingen var i nærheten av Nilsen der, som løsnet 21 skudd, traff på 15 av dem, med 10 innertreff.

- Han er en dyktig fyr, og viste i fjor at han mestret den litt spesielle skytingen på siste skytingen. Der viste han klasse og feide konkurrentene av banen. Å vinne med tre treff er relativt overlegent, roser Børre Pedersen i arrangørklubben Lakselvdal Skytterlag.

Pedersen selv og de andre i arrangørstaben skjøt under krevende forhold tidlig på dagen, og kunne ikke hevde seg i sammendraget. Men arrangementet, som hadde 190 forhåndspåmeldte - den største påmeldingen på flere år - er uansett gull verdt for klubben.

- Dette er et viktig arrangement for oss. Både med tanke på det sportslige og ikke minst det økonomiske. Vi får ikke tilskudd fra noen plasser, så et overskudd på kanskje 60.000 kroner på dette betyr mye for oss, sier Pedersen.

SKYTTERSØSKEN: Øystein, Emma og Regine Hagfoss kjemper nå mot hverandre i samme klasse. Foto: Lars Eidissen
VANT: Tore Nilsen fra Storfjord forsvarte fjorårets seier på Vikingsmellen Foto: Lars Eidissen
KONSENTRERT: Torunn Håkstad på standplass. Med 29 poeng slo hun ektemannen Roy Håkstad. - Det er det som betyr mest, sa hun smilende etter stevnet. Foto: Lars Eidissen