Vegard Braaten vraket et tilbud fra TIL og signerer dermed for Alta på en låneavtale.

- Det blir Alta, melder Braaten til iTromsø.

- Var det en vanskelig avgjørelse?

- ­­ Ja, det var det. Litt av grunnen for det er at TIL mestsannsynlig kommer til å være i toppen av førstedivisjon, mens Alta kanskje vilvære i andre enden av tabellen. Det vet man jo aldri. TIL kom veldig sent påbanen. Fem minutter før jeg skulle signere i formiddag fikk jeg en telefon om atTIL hadde kommet med en henvendelse. Ting hadde kanskje vært annerledes om manhadde kjent til det tidligere, sier Braaten til itromso.no.

Angrepsspilleren, som er Glimts eiendom, har vært i Altas søkelys i lengre tid. Nå er han klar for finnmarkingene på en låneavtale ut august måned.

Sterkt ønsket

Han utelukker ikke en TIL-overgang ved en senere anledning.

- Det er klart, nå vet jeg at TIL har vært interessert ifem-seks timer. Kommer de på banen igjen, så vet man aldri. Om jeg gjør det brai Alta, kan ting endre seg.  Det er selvfølgelignoe man eventuelt må vurdere da. Jeg føler at Alta og Alta IF har stått på hodetfor å få dette til. Backupløsningen deres, Magnus Nikolaisen, signerte forUll/Kisa. Supporterklubben til Alta har vel i hvert fall bidratt med 20.000kroner for å få meg dit. Alta ønsket meg sterkt, og jeg kjente på meg at detvar det riktige valget, sier Braaten.

Utsiktene til spilletid var også viktig.

- Jeg vet at jeg får spille 90 minutter hver enestehelg i Alta, sier han.

Glimt har i dag sikret seg spissen Mouhamadou Moustapha Ndiaye. Det åpnet opp for at reisaværingen kunne forlate klubben siden også "Ibba" Laajab også er foran i spisskøen.

Storscorer

Braaten har tidligere spilt for TIL ved to anledninger - sist i 2010. Han har også spilt for Nordreisa, Lyngen/Karnes, Lokeren og Alta . Braaten har scoret 17 mål på 47 kamper siden 2012.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen ønsker ikke å kommentere spørsmål vedrørende overgangs iTromsø henvendelser før vinduet stenger.