Håndballjentene tok seg et iskaldt bad i Telegrafbukta i kveld.

Påfunnet var det lagets mentale trener, Bergljot Rosvoll, som sto for.

- Det handler om å komme seg ut av komfortsonen. Det er klart at enkelte nok vil synes vinterbading i nordnorsk sjø er helt greit, mens for andre er det en enorm prøvelse å komme seg uti, sier hun, og fortsetter:

- Det er viktig å ikke gi opp selv om man tenker at man ikke klarer mer - de tankene må man bare la passere. Har de først klart å bade her, så er det ingen tvil om at de også vil prestere på banen.

Mentalt fokus

Trener Eirik Engelsen, som også tok seg en kjapp dukkert i Telegrafbukta sammen med damene, forteller at den mentale treningsbiten ble en del av treningsprogrammet ved en tilfeldighet.

- Vi kom i snakk med Bergljot, og så fort mulighetene for å få litt mer fokus på det mentale. Det er noe vi har neglisjert de siste årene, forteller han. Ikke redd kuldenIfølge Engelsen var det i utgangspunktet ikke planen å gjennomføre isbadingen og den mentale treningen som en del av innspurten til kvaliken.

- Men det passer jo godt, sier han.

- Du er ikke redd for at damene skal bli syke før neste helgs opprykkskamper?

- Nei, hadde vi gjennomført badingen neste onsdag, hadde jeg nok vært litt mer bekymret, men sånn som det er nå har vi litt slingringsmonn for sykdom. Jeg har for øvrig lest meg opp på vinterbading, og det skal visst nok være godt for helsa, svarer treneren.

Også Rosvoll kan forsikre om at sjansene for å bli syke er minimale.

- Det har jeg googlet, konstaterer hun.

Godt humør

Idet den sentrale bakspilleren Malin Myrvoll kommer opp av vannet, forfrossen og skjelvende, forteller hun at det var godt å få denne biten av treningen overstått.

- Jeg har gruet meg i ei uke til dette. Å endelig få det unnagjort er deilig.

- Føler du at du nå stiller sterkere til kvaliken?

- Kvaliken? Jeg er så kald at jeg ikke klarer å tenke på det en gang, sier hun og ler.