tromsø: 20 lag stiller til start i den andre utgaven av sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Kun to lag er så langt bekreftet av arrangøren.

Blant de norske lagene som deltar er Team Sparebanken Sør med stortalentet Sondre Holst Enger. Unggutten har fått sitt gjennombrudd, og var med på å prege finalen i Harstad i fjor.

Denne gang håper Holst Enger å yppe enda mer. Laget hans eies av nettopp Hushovd, og Holst Enger har ikke tenkt å stå med hånden i lua overfor sjefen.

– Jeg ser det som realistisk å kunne gi Hushovd og Kristoff kamp, sier Holst Enger, – Jeg har veldig lyst til å kjøre rittet. Det er et av de fineste løpene jeg har kjørt, sier 20-åringen,

Sportssjef Atle Kvålsvoll bekrefter at teamet mandag kveld takket ja overfor teknisk arrangør ASO til å stå på invitasjonslista.

– Vi ønsker å delta. Jeg håper og tror vi får plass, og sannsynlighetet en stor av flere årsaker. Hushovd eier laget og er ambassadør for rittet. I tillegg kjenner Hushovd arrangørene både i Norge og ASO i Frankrike. Han vet at vi kvalitetsmessig er gode nok når vi stiller med våre beste ryttere – og det har vi definitivt tenkt å gjøre, sier Kvålsvoll, som falt for verdens nordligste etapperitt i 2013.

– Et fantastisk ritt på alle mulige måter. Naturen er en ting. Stemningen på etappene en annen. Med ASO som teknisk arrangør vet vi dessuten at rittet ikke kan bli bedre – de er best i klassen, sier Kvålsvoll.