Mål fra Christine Olsen, Guro Bell Pettersen og Sandra Simonsen avgjorde langt på vei kampen før pause. Etter hvilen la Katrine Meyer på til 4-0 etter bare syv minutters spill.

- Det var en utrolig viktig sekspoengskamp for oss i dag. Det er sykt artig og det trigger trenerhjertet. Jeg synes jentene står frem, og vi snakket mye om "Carpe Diem" i dag, og ha med oss godfølelsen fra cupkampen mot TIL, sier lagets midlertidige trener Elin Nikolaisen.

- Overbeviser de negative

Grønntrøyene har opplevd mye motgang i inngangen på sesongen. Like før seriestart ble trener Odd-Karl Stangnes fjernet etter en kysseepisode på La Manga. Etter de har de tre første seriekampene resultert i kun ett poeng og 2-10 i målforskjell.

- Vi overbeviser alle som har vært negative med kampen i dag. Vi har snakket i en uke om at denne kampen skulle vi vinne, sier målscorer Simonsen.

Oppturen begynte altså på tirsdag med seier 6-1 mot TIL i cupen - et lag man tapte mot i treningskamp i vinter.

- Vi så ting i cupkampen mot TIL. Da fungerte alt som det skulle og vi viste fine tendenser, sier Guro Bell Pettersen.

Både hun og Simonsen representerer den nye generasjonen i Fløya. Tenåringene fra innlandet kom til klubben i fjor sommer.

- Vi har ingen ambisjoner om opprykk i år. Dette er veldig positivt for fremtiden vår. Vi har et kjempeungt lag og de tar skritt hele veien. Jeg føler at flere og flere finner sin plass på laget, sier Bell Pettersen.

Anneli åpner for mer

Som samtidig vedgir at det betydde mye å få tilbake erfarne Anneli Giske til kampen. Giske hadde i utgangspunktet lagt opp før årets sesong.

- Når vi fikk høre at Anneli skulle være med, så fikk alle et løft, sier Guro Bell Pettersen.

Kanskje kan Giske løfte Fløya i flere kamper i år.

- Sluttet aldri fordi jeg synes det var kjedelig. Så når det var litt skadeproblematikk og jeg ble spurt om å bidra, så takket jegselvfølgelig ja til det, forklarer Giske.

- Kan du spille flere kamper?

- Man skal aldri si aldri. Det er ikke noe comeback for resten av sesongen. Men det gir mersmak når jeg får være med i en sånn her kamp, sier Anneli Giske.

- Artig å se Anneli den rollen. Hun går nesten inn i en "morsrolle" på banen. Hun har løpt hvertfall en mil i dag, og det gjør at jentene blir veldig trygg, roser trener Nikolaisen.

Trenerskifte

Hun ledet i går Fløya i sin siste kamp for denne gang. Denne uken får Fløya ny permanent trener - selv om klubben ennå ikke vil avsløre hvilken løsning det går mot. Både Leni Larsen Kaurin og Peter Pedersen er aktuell for jobben.

Elin Nikolaisen vedgir at det blir litt vemodig å gi seg etter dagens solide opptur.

- Det å komme inn og surfe på kampene er bare gøy. Det kan man gjerne være med å bidra med videre hvis det er ønsket. Men som hovedtrener er man nødt til å være med i treningshverdagen, og da blir pendlerbelastningen for høy, sier Bardufoss-bosatte Nikolaisen.

OVERKJØRSEL: Fløya var mange hakk for gode mot Kongsvinger i dag. Men Reidun Helene Nilsen ble stoppet her. Foto: Lars Eidissen