I dag skrev Bergensavisen at den 71 år gamle bergenserens pengestøtte til Brann vil stoppe inntil videre.

– Nei, slik jeg blir behandlet når jeg gir penger til Brann, så kan fansen bare glemme det, sier Mohn til avisen om muligheten for pengebidrag til den sportslig kriserammede klubben.

Men når det gjelder tilstanden i hans andre hjertebarn i norsk fotball, TIL, er han langt mer positiv.

– Ser det ikke bra ut? Det er riktignok tidlig i sesongen ennå, repliserer Mohn på spørsmål fra itromso.no på hvordan han opplever situasjonen i TIL.

På Alfheim regner man ikke med bidrag fra Mohn i inneværende sesong.  iTromsø kjenner til at det er muligheter for at Mohn kan kommer til å bidra, men at ingenting foreløpig er avklart.

– TIL kan ikke budsjettere med bidrag fra Trond. Det er høyt usikkert, og vi kan ikke ta det med i et budsjett, sier styreleder Kjetil Emil Olsen til iTromsø.

Han vil si lite om en eventuell avtale med Mohn, men er tydelig på forventningene til at det skal komme inn penger fra milliardæren.

– Det holder ikke å ha en forståelse for at vi skal få penger. Slikt kan vi ikke regne med i budsjettet, slår han fast.

– Tror du på penger fra Trond Mohn i 2014?

– For oss er det viktigste at klubben jobber mot å få en bærekraftig økonomi.

– Snakker TIL ofte med Mohn?

– Vi har alltid en god dialog med Trond Mohn.

– Riktig med kutt

Trond Mohn har bidratt med minst 45 millioner kroner i pengestøtte til Tromsø-klubben de siste syv-åtte årene etter hva iTromsø kjenner til. Nylig varslet man kjempekutt i kostnadene på Alfheim for å tilpasse seg inntektsnivået.

– Det tror jeg er riktig. Det er en problemstilling i hele Fotball-Norge at det brukes for mye penger, sier 71-åringen.

I 2009 inngikk man en treårig handlingsplan i TIL hvor man skulle drive i balanse innen 2012. Men fortsatt er den økonomiske situasjonen anstrengt, tross at man leverte et konsolidert regnskap for TIL Holding og Tromsø Idrettslag med 7 millioner i overskudd for 2013. I 2014 budsjetterer man med 15 millioner kroner i underskudd.

– Hvordan synes du det har vært jobbet i TIL siden 2009?

– Det har vært jobbet veldig bra, sier Mohn.

Taus om støtte

Han har støttet TIL med opptil 10 millioner kroner i året i den krevende tiden. Da klubben måtte skaffe til veie 10 millioner kroner i hastefart før innrapporter til Norges Fotballforbund 30. juni i fjor, krevde imidlertid bergenseren at det lokale næringslivet bidro til spleiselaget.

I år har Mohn solgt familieselskapet Frank Mohn.

– Hva tenker du om videre samarbeid med Tromsø Idrettslag?

– Jeg tenker ikke så mye om det akkurat nå. Du får komme tilbake en annen dag, svarer Trond Mohn.