- Nå handler det om å holde hodet kaldt, sier Ola Amundsgård til itromso.no.

Om to dager kan han innkassere 9,3 millioner kroner hvis ting går hans vei i den avsluttende delen av storturneringen han nå deltar i under World Series of Poker i Las Vegas.

Innkjøpet for hver spiller til turneringen er på svimlende 50.000 dollar - 306.500 kroner i norske kroner etter dagens kurs. Når spillet klokken 23 i kveld norsk tid starter opp igjen henger kun 22 av de 102 startende spillerne igjen i turneringen, som har en førstepremie på drøyt 1,5 millioner dollar (9,3 millioner norske kroner). Med 520,000 i sjetonger er 25-åringen fra Tromsø litt under snittet før starten på dagens spill.

- Jeg har en fin og avslappet følelse. Jeg har en grei "feel" på hvordan de fleste som er igjen spiller, sier Amundsgård.

I turneringen mixer man mellom å spille åtte forskjellige spill.

- For meg handler det om å unngå feil i limit-spillene, og prøve å få gode situasjoner i spillene hvor jeg er best - No-Limit Holdem og Pot-Limit Omaha, forklarer pokerspilleren.

LES OGSÅ: Han er byens pokerkonge

Tung junimåned

Ola Amundsgård har tjent enorme summer på pokerspillet sitt. I 2012 hadde han en skattbar inntekt på 5,4 millioner kroner. Men det er ingenting mot fjoråret, hvor han i følge nettstedet pokerlistings.no klokket inn en årsgevinst på uvirkelige 22,5 millioner kroner.

- Fjoråret var et sinnsykt år, det blir vanskelig å toppe det. Jeg vant selvfølgelig over "EV" (forventning inntjening). Det er helt vanlig med slike svingninger, sier Amundsgård til itromso.no.

Han har fått føle på skyggesiden av svingningene den siste tiden. I et lengre intervju med cardplayer.com i går forteller den tromsøbosatte Nordreisa-gutten om en tøff junimåned hvor han har tapt 700.000 dollar (4,3 millioner kroner).

- Selvfølgelig er det tøft med store tap, men man blir vant til det. Det er en helt naturlig del av jobben, sier Ola Amundsgård.

LES OGSÅ: Tromsømann vant over 900.000 kroner i poker

Ukjent ansikt i Vegas

I Las Vegas er Ola Amundsgård et ukjent ansikt, samtidig som hans online-alias "Odd Oddsen" er et hett samtaletema i den gamblingglade byen.

- Noen spillere kjenner meg, men jeg er egentlig ikke noe kjent ansikt i Vegas. Her om dagen satt jeg og spilte 50/100 dollars pot-limit Omaha og jeg hørte noen folk snakke om Odd Oddsen, mens jeg satt der. De skjønte ikke at det var meg de snakket om. Det var ganske morsomt. Jeg går rundt ganske anonymt her og liker det, sier han til Cardplayer.com.

I intervjuet uttrykker Amundsgård også at han er fornøyd med utviklingen i Norge, hvor han håper at NM kan arrangeres i Norge til neste år. Han åpner også for å spille den aller dyreste turneringen under Poker-VM med et innkjøp på én million dollar (6,1 millioner kroner).

- Hvis jeg vinner denne turneringen, spiller jeg kanskje den også. Men som nordmann må jeg skatte 30 prosent av en eventuell gevinst, så ingen vil nok kjøpe prosenter i meg på grunn av det. Derfor er det i utgangspunktet uaktuelt å spille turneringen, forklarer Ola Amundsgård.

PÅ FORSIDEN: Ola Amundsgård er en verdensstjerne i poker - mest kjent under online-aliaset "Odd Oddsen". Her er han på forsiden av mars-utgaven til Card Player. Foto: Faksimile/Cardplayer.com