HAUGESUND-TUIL 5-0

Da er kampen over, og TUIL taper 0-5 her i Haugesund. Vi kommer tilbake med reaksjoner fra spillere og støtteapparat så fort som mulig. Takk for følget så langt!

90+1: Den blir klarert.

90+1: Ny corner til Haugesund.

** Det er lagt til minimum to minutter.

89 min: Åsheim får heade helt alene på fem meter, men får ikke kraft i headingen. TUIL er heldige som slipper unan med fem baklengs her.

87 min: Stølås prøver seg fra 16 meter, men skuddet går et par meter over.

** Denne kampen er ferdigspilt, og Haugesund triller ball i sluttminuttene. Når speaker annonserer at Alexander Stølås er banens beste, blir det igjen liv på Haugesund stadion.

81 min: Den ender i ingenting. Hugesund vil ha nytt hjørnespark, men TUIL får utspill.

80 min: Haugesund får corner.

79 min: Kristoffer Haraldseid setter frisparket like utenfor fra 20 meter. Nå må TUIL passe seg, så dette ikke blir enda styggere sifre.

79 min: Også er det nesten 6-0. Eirik Bertheussen river ned Torbjørn Agdestein alene gjennom, og får gult kort. Der kunne han fått rødt.

78 min: 5-0! Alexander Stølås med sitt tredje for dagen. Fra 20 meter setter han ballen i mål på lekkert vis.

74 min: Det ser ut som TUIL har mistet fullstendig troen på avansement.

71 min: Haugesund stormer i angrep, men innlegget fra Åsheim ender bak mål.

71 min: Den blir klarert.

70 min: Og Sletvold prøver seg på direkten fra 30 meter. Like utenfor, og TUIL får corner.

69 min: Rådes kvikke føtter plager Haugesund. Tor Arne Andreassen blir første FKH-spiller i dommerens bok. Får gult kort for en stygg takling på Råde.

68 min: Farlig fra Haugesund. Et innlegg inn i boksen, men Åsheim treffer ikke mål.

66 min: Råde ligger nede med en smell i beinet. TUIL-frispark på 40 meter.

65 min: Tro André Åsheim slår et innlegg langs bakken, men Sørensen stuper ut og får kontroll.

64 min: TUIL har ikke fått det gode kombinasjonsspillet til å stemme. Blir for mye én og én, det man på løkka kaller "ego". Så fort balltempoet er høyt sliter FKH med å henge med.

63 min: Vibe får frispark på midtstreken.

59 min: Om TUIL trengte et mirakel i pausen, trenger de i alle fall det nå. Fjorårets bronsevinnere lar seg ikke knekke, og har vært bunnsolide i forsvar så langt i kampen.

56 min: Målscorer Gytkjær blir avblåst for offside.

** Tre av fire baklengsmål har kommet på dødball.

55 min: 4-0! Christian Gytkjær. Og da er det nok over for våre venner i Dalen. Corneren går gjennom feltet, og treffer Gytkjær på bakerste stolpe. Han får nesten uhindret bredsidet ballen på volley ned i hjørnet.

55 min: Hjørnespark til Haugesund.

53 min: Det slås mye langt fra TUIL, men langballene er for upresise. Sliter med å få etablert det nødvendige trykket, og foreløpig er det lite som tyder på at dette snur.

51 min: Lysvoll er alene gjennom, men blir avblåst for offside.

** Det er mager trøst, men ikke bare TUIL sliter i dag. Divisjonskollega Mjøndalen ligger under 0-3 mot Molde.

49 min: Men det er Haugesund som kjører kampen, og trykker på for scoring. Får avsluttet fra 16 meter, men skuddet er aldri i nærheten av å true Eirik Sørensen.

47 min: Vegard Lysvoll med en stygg ettersleng, men får bare tilsnakk for taklingen.

47 min Haugesund får corner.

46 min: TUIL gjør et bytte i pausen. Vetle Vinje kommer inn for Jonathan Barlow.

Da er det klart for avspark i 2. omgang. Haugesund starter med ballen nå.

Vi kommer tilbake med mer fra stadion når 2. omgang nærmer seg.

Etter en pinlig start på oppgjøret har TUIL løftet seg betraktelig mot slutten, og Lysvoll var nære ved å redusere til 1-3 på overtid. Mål ble det ikke, og Alexander Stølås (2) og Dusan Cvetinovics scoringer gjør at TUIL trenger tre mål for å holde liv i cupdrømmen.

45+2: Da er det pause. Haugesund leder 3-0.

45+1: Redning på streken for Haugesund. TUIL får avsluttet fra 11 meter, men på streken får en Haugesund-forsvarer slått unna. Centimetre fra en redusering, og nytt håp for "Dalingan".

45 min: Sletvold ligger nede med smerter i venstre skulder, og det er nytt stopp i spillet.

42 min: Da er vi klare igjen for omgangens siste minutter.

42 min: Tomålsscorer Stølås ligger nede, og har tydelige smerter. TUIL-spillerne bruker pausen til en liten peptalk før pausen.

41 min: For en gangs skyld er Haugesund i ubalanse, og TUIL kan kontre. Pasningen fra Tomas Kristoffersen mot Andreas Sletvold blir dog upresis, og hjemmelaget overtar ballen.

40 min: Innlegget går på bakerste, der en FKH-spiller er helt fri. Headingen lander oppå nettaket, og Sørensen får utspill.

39 min: Nære 4-0. Maic Sema slår et innlegg fra høyre, som sniker seg gjennom hele feltet. Der får Pedersen slått til corner.

39 min: Det går mot pause i Haugesund. Dette har vært en miserabel 1. omgang sett med TUIL-øyne.

37 min: Hans Åge Yndestad er for sen i en takling, og blir dagens første i dommerens bok. Gult kort.

36 min: Bertheussen vinner et par viktige dueller i forsvar, og får til slutt frispark på egen 16-meter.

34 min: Lysvoll er nesten alene med keeper, men en Haugesund-forsvarer får satt inn en takling i siste liten.

34 min: TUIL er langt mer aggressive nå, og har ristet av seg sjokket.

33 min: Sletvold forsøker seg fra 20 meter skrått, men treffer dårlig. Ballen triller flere meter til side for mål.

32 min: TUIL trenger et mirakel nå.

32 min: Gytkjær får skutt fra 11 meter, men skuddet går rett på Sørensen, som fanger ballen uten problemer.

31 min: Vibe gir bort et frispark midt på TUILs halvdel.

29 min: Den blir klarert enkelt av FKH-forsvaret, som til slutt ender opp med å få et utspark.

29 min: men de har ikke gitt opp! Sletvold prøver fra 25 meter, og vinner en corner.

28 min: Dette hadde nok ikke TUIL ventet seg. De virker helt paralyserte, og får ikke til noe som helst her i Rogaland.

25 min: Snipp, snapp snute... TUIL får grisebank i Haugesund. Stølås banker ballen over muren og under tverrliggeren. Det står 3-0 til Haugesund.

24 min: Haugesund får frispark åpå 25 meter. Det er målscorer Stølås som skal skyte.

20 min: Så er det 2-0! Haugesund kommer rundt på venstrekanten, og Alexander Stølås fyrer av gårde en markkryper som sniker seg ned i lengste hjørne. Nå er TUIL på vei ut av cupen allerede før 1. omgang er halvspilt!

18 min: Vegard Skjerve fyrer fra 18 meter, men ballen triller inn i fanget på Sørensen.

17 min: Farlig innlegg mot Gytkjær, men Sørensen er ute og plukker. Viktig inngripen av TUILs keeper.

17 min: TUIL er mer med nå.

13 min: Pedersen med en lang ball mot Lysvoll, som pådrar seg frispark. Haugesund tar over.

13 min: Nå er det bare Haugesund som spiller fotball her. TUIL blir løpende mellom, og får ikke til noe som helst.

11 min: Igjen får Cvetinovic gå opp helt uforstyrret, men denne gangen klarer ikke midtstopperen å styre headingen på mål. Fryktelig markering av TUIL på defensiv dødball hittil, her må de opp flere hakk.

11 min: Haugesund får corner.

10 min: Maic Sema forsøker å komme seg forbi Bertheussen, men rødtoppen går taklet og hjemmelaget får innkast.

8 min: Og der sitter den for Haugesund! Dusan Cvetinovic får gå opp helt alene og stanger inn 1-0. Elendig markering av TUIL; Haugesund scorer på sin første sjanse.

7 min: Dagens første corner til hjemmelaget. Skyter fra skrått hold, men Sørensen får reddet til corner.

3 min: Ludvig Rinde kommer nesten til midtstreken før han roter ballen voer sidelinjen. Haugesund får kast.

2 min: TUIL har hatt ballen mest i åpningsminuttet, men har foreløpig ikke skapt noen sjanser.

1 min: Kim Råde og Vegard Lysvoll sparker kampen i gang.

Dagens dommer heter Trond Ivar Døvle, og er fra Svarstad IL.

Lagene har allerede hilst på hverandre, og lagenes kapteiner duellerer nå om banehalvdel, og hvem som skal starte med ballen.

** Da er vi kun et par minutter unna avspark her i Haugesund.

** Vi kommer tilbake med mer når kampstart nærmer seg like før klokken syv.

TUIL stiller med nøyaktig samme ellever som spilte 2-2 borte mot Fredrikstad på søndag i kveldens 4. rundekamp i NM-cupen.

Det betyr at følgende ellever skal sørge for en ny cupbombe: Eirik Sørensen - Steffen Skogvang Pedersen, Eirik Bertheussen, Tobias Nygård Vibe, Hans Åge Yndestad - Ludvig Rinde, Tomas Kristoffersen, Jonathan Barlow, Kim Andre Råde, Andreas Sletvold - Vegard Lysvoll

På benken har Gaute Helstrup følgende spillere til rådighet: Theodor Nilsen, Svenn Johansen, Vetle Vinje, Øyvind Garfjell, Tor Martin Mienna

Haugesund lag: Per Kristian Worre Bråtveit - Vegard Skjerve, Dusan Cvetinovic, Tor Arne Andreassen, David Jonas Myrestam - Daniel Jose Bamberg, Geir Ludvig Fevang, Joakim Våge Nilsen, Alexander Stølås - Maic Sema, Christian Lund Gytkjær

Haugesunds benk: Olav Baggerud Dalen, Rok Elsner, Tonny Mawejje, Ugonna Anyora, Kristoffer Haraldseid, Tor Andre Skimmeland Aasheim, Torbjørn Agdestein

Dusan Cvetinovic får gå opp alene og stanger inn 1-0 Foto: Knut Ivar Skogland
Andreas Sletvold og resten av TUILs angrepsrekke har ikke fått til mye mot FKH Foto: Knut Ivar Skogland
TUIL-spillerne og Gaute Helstrup før dagens cupoppgjør mot Haugesund. Foto: TOBIAS STEIN EILERTSEN