Damelaget til Tromsø Ishockeyklubb består av spillere i alderen 18 år og oppover. Kommende sesong har damene kvalifisert seg til allnorsk serie, en spennende utfordring for laget mener Katrine Pedersen, seniorspiller for damelaget.

– Det blir moro å gjøre noe nytt. Vi gleder oss, og tror det vil bli en nyttig og spennende erfaring å ha med seg videre, sier hun.

I fjor var herrelaget i 2.-divisjon, og bet godt fra seg i sesongstarten. Denne sesongen er det damenes tur, noe Pedersen er godt fornøyd med.

Ikke minst vil det hjelpe på rekrutteringen på damesiden, spår hun.

– Det viktigste er i første omgang å opplyse folk om hva som skjer på ishockeyfronten i byen. Jeg håper denne oppmerksomheten vil kunne lokke flere unge til ishockeyhallen, sier Pedersen.

Hun trekker også paralleller til da herrenes A-lag deltok på amerikansk spill i USA.

– Det resulterte i stor interesse, og en betraktelig økning i påmeldingstallene på våre yngste guttelag, forhåpentlig vil dette gjøre det samme for jentene, sier Pedersen.

Gode sjanser

Årets damelag er solid og lokalt, og hun har god tro på at de vil kunne hevde seg bra på nasjonalt nivå.

– Det skal ikke stå på innsats og vinnervilje i hvert fall, understreker hun.

– Det blir mange tøffe kamper, men vi er likestilt ferdighetsmessig med de fleste av lagene, og har en god sjanse til å gjøre det bra. Likevel er fokuset i år på å lære og ha det gøy.

Om prestasjonene blir bra, tror Pedersen at deltakelsen vil kunne løfte damelaget til nye høyder.

På Tromsø Hockeys herrelags første kamper i fjor var hallen nesten stappfull, til tross for at Døgnvill ble arrangert samme helg.

– Vi håper på gode publikumstall. Ishockey er en svært underholdende idrett, og vi leverer høyt nivå på kampene våre, sier hun.

Lange reiser

Med kamper i Bergen, Stavanger og Oslo er det snakk om enorme reisekostnader. Spillerne må belage seg på å betale en egenandel for å være med på leken, men Pedersen håper også å kunne tjene noen kroner.

– Kampene er egenfinansiert, men vi vil kunne tjene noe på inngangspenger om tilskuertallet tilsier det. Det vil i så fall i aller høyeste grad komme godt med, innrømmer Pedersen.

Nicholas Warner har sagt opp som trener, men det er allerede klart at Chris Steele skal lede laget fra nå av.