Langnes: På verkstedet like ved flyplassen har Johnsen skrudd i to og et halvt år. Til helgen skal mesterverket til Sverige.

– Nå gjenstår det bare å bygge bilen ferdig. Jeg har litt igjen på forstillingen, montere radiator og diverse kosmetikk og justeringer, sier Johnsen til iTromsø.

Første gang

Søndag starter Norrlandsveckan i Sverige. Søndag starter det hele i Piteå før samtlige 105 deltakere kjører videre til Kalix der de innledende rundene fortsetter. Neste lørdag er det finale i Skellefteå.

– Jeg var der i fjor, men da var jeg bare tilskuer. Nå skal jeg kjøre for første gang.

Nå føler 33-åringen seg moden for sitt livs største utfordring i rallycrossbilen.

– Jeg har gått i to år med et ønske om å dra ned; jeg har personlig følt at jeg ikke vil være der for å være listefyll. Jeg drar ned for å være med og kjempe om en god plassering, og har muligheter for å hevde meg.

Trøbbel

Noe mål har han ikke satt seg.

– Jeg har hatt trøbbel med bilen nå i forsesongen, så jeg vil ikke legge press på meg selv. Det har vært litt problemer med levering av deler og slikt, og da baller problemene bare på seg. Nå jobber jeg på spreng for å få bilen helt i orden og få trent litt før jeg drar til Sverige.

Men det haster. Allerede i morgen starter kjøreturen mot Sverige.

– Vi er åtte førere som drar som er fra Nord-Norge. Vi er et stort miljø som drar, og jeg har i tillegg med meg fire-fem som skal hjelpe meg med bilen.

Å dra til Sverige er en helt annen liga.

– Det er hundre prosent bedre; det er som å dra fra fjerde divisjon til første divisjon.

– Og du er spent?

– Ja, det er klart at jeg gleder meg.

280.000

Å få kjøre rallycross i selvbygget bil betyr åpenbart mye. Ikke bare tok det to og et halvt år å bygge bilen. 280.000 kroner er investert, i tillegg til mellom fem og ti arbeidstimer hver eneste uke for å vedlikeholde kjøretøyet.

– Er det den perfekte bilen?

– Den kunne jo vært bedre, men jeg har et meget bra utgangspunkt. Nå har jeg oppgradert en del i år, så den er veldig bra.

Hver helg brukes på både rally- og bilcross.

– Jeg har kjørt bilcross to ganger i år, og har en fjerde- og en niendeplass. Men det er mest for å holde farten i kroppen. Vi kjører fra Lofoten i sør til Alta i nord, og det er et godt miljø her i nord, skryter Johnsen.

I tillegg til Johnsen skal Sindre Staff kjøre Norrlandsveckan i Sverige.