19-åringen har tatt løpemiljøet med storm, og vant i går kveld den første av tre deler i helgas TDA. Hun løp inn de drøye fem kilometerne i terrengløpet i suveren stil, og rykket fra feltet da det var to kilometer igjen.

– Jeg er overrasket over at jeg vant så suverent. Det gir meg et godt utgangspunkt for resten av helga, sier Kaspersen, som er mest kjent som fotballspiller på Fløyas 1.-divisjonslag.

Fotball vs. løping

Før helgas trippelkonkurranse på Andørja hadde Kaspersen verken deltatt på terrengløp, sykkelløp eller fjelløp. Sin første løpskonkurranse hadde hun under Tromsøkarusellen i april, og har siden den tid blant annet vunnet Eidemila.

– Alt dette blir en ny erfaring for meg, så jeg vet aldri hva som venter, sier hun stående i målområdet på Engenes.

Foreløpig vet hun ikke om det lar seg å kombinere de to idrettene.

– Jeg skal satse på løping, så får vi se hvordan det går med fotballen. Jeg satser på å komme inn på et studie i Tromsø, så jeg blir i byen.

– Hva slags studie jeg kommer inn på blir avgjørende for om jeg kan kombinere fotball og løping, sier stortalentet, som har aldersbestemte landskamper for Norge, legger hun til.

Eksperthjelp av ”Ulle”

Hun har ingen løpetrener, men har fått god hjelp etter at hun meldte seg inn i Tromsø Løpeklubb.

– Det er mange erfarne folk der. Blant annet har jeg trent sammen med Kristian Ulriksen som er flink til å gi råd. Vi har kjørt intervalltreninger på Valhall som har hjulpet meg mye.

Blant dem hun slo var treningsvenninnen Hilde Aders, også hun fra Tromsø Løpeklubb.

– Jeg er imponert over hva Yngvild har levert. Hun er et stort talent, sier Aders som selv kom inn på tredjeplass

Tour de Andørja fortsetter med sykkelløp på 87 kilometer lørdag og fjelløp opp Kråktinden søndag.