I går ble det avholdt et styremøte i Chess Olympiad Tromsø 2014 (COT2014). Det var knyttet spenning til om styret ville åpnefor påmelding for landene som ikke overholdt den opprinnelige påmeldingsfristen (1.6.14).

Et av landene som ikke var påmeldt var de regjerende kvinnemestrene, Russland.

Dette reagerte det internasjonale sjakkforbundet (FIDE) meget sterkt på og en kvass dialog har pågått mellom partene. COT2014 har likevel stått på sitt og ment at påmeldingsfristen burde overholdes. Men etter det ekstraordinære styremøtet har pipen fått en annen lyd.

COT2014 stiller seg likevel positiv til FIDE presidentens henvendelse av hensyn til spillere, forbund og god sportsånd. COT2014 aksepterer dermed at de forbund som ikke har meldt seg på innen fristen 1.6.2014, får lov å melde på sine respektive lag, slik de ville vært den 1. juni.

Dermed vil sjakk-OL gå av stabelen med samtlige nasjoner. Så vil tiden vise om dette var den siste disputen mellom FIDE og COT2014.

Ingen tjener på konflikt

Børge Robersten, admistrativ leder i Tromsø 2014, forklarer at de valgte å snu for arrangementets skyld.

– Vi ønsker ikke å være altfor prinsippfaste og regelryttere. Vi står på at vi har rett i vår tolkning av regelverket, og det har også FIDE bekreftet på mail i begynnelsen av juni, men ingen er tjent med at denne konflikten skal fortsette. Vi ønsker flest mulig lag til Tromsø og vi ønsker tidenes arrangement, sier han til TV2.

iTromsø kommer tilbake med mer!