Marie Dølvik Markussen er lenge blitt anerkjent som et av Norges desidert største talenter. 17-åringen har allerede en rekke aldersbestemte landskamper, og for tiden spiller hun J-19 EM på hjemmebane. På fredag herjet hun tidvis med de belgiske jentene, og hadde på scoring og assist i 2-1-seieren. I går scoret hun igjen da hun satte inn 4–0 mot Skottland i det 73. minutt, etter å bli byttet inn kun tre minutter tidligere.

Les også: Klar for semifinale

Stolt i Stabæk

- Jeg synes prestasjonene hennes har vært strålende til nå i mesterskapet, Hun har ikke spilt mye på landslaget i år, og det at hun leverer som hun gjør er veldig imponerende, sier sportslig leder i Stabæk Kvinner, Richard Jensen.

Caroline Graham Hansen dro i forrige uke til Wolfsburg fra nettopp Stabæk. Det er ikke utenkelig at utenlandske klubber forhører seg etter mesterskapet om Tromsøs største talent på kvinnesiden.

- Vi er stolte av at vi har sendt store talenter til utlandet før, og det står ingenting i veien for at Marie kan ende opp i enten Frankrike eller Tyskland, sier Jensen.

Den samme spådommen er det flere som deler.

- Det er vel fortjent at hun har mye suksess etter den jobben hun har lagt ned. Det er bare et tidsspørsmål før hun spiller i utlandet, sier Stakkevollan-trener Lars Pedersen.

Pedersen har tidligere trent Markussen, og han er ikke snau i beskrivelsen av sin tidligere elev.

- Hun er Norges svar på Messi, sier Pedersen spøkefullt.

Les også: Spent på debuten

Skadeplaget

For det har ikke vært en dans på roser for Tromsøjenta i Stabæk. Siden overgangen fra Stakkevollan i fjor har det kun blitt fire kamper for Bærumsklubben.

- Hun har vært skadet mye helt siden hun kom, og har slitt med en muskelskade som har plaget henne i lang tid. Vi måtte faktisk ta kontakt med spesialist, og da fikk vi vite at skaden hadde hun hatt i 11 måneder, sier Jensen.

Det har dermed blitt satt av mye tid på ergometersykkelen denne sesongen.

- Hun fikk spille mot Grand Bodø før EM, og alle i Stabæk ble lettet og glad når hun scoret to mål i den kampen.

Champions League

Stabæk går inn mot et tøft kampprogram til høsten, og dermed lover det godt for flere kamper.

- Jeg kan love at hun får flere muligheter utover høsten, deriblant kamper i Champions League. Hun blir en viktig spiller, sier Jensen.

- Hun har noe ekstra ved spillet sitt som få i Norge besitter, og er et sjeldent talent, legger Jensen til.

Les også: Skuffet over lite spilletid