Basketballtalentet fra Tromsø er tatt ut som en av 12 spillere som skal representere Norge under U16-EM i basketball i Makedonia om vel en måneds tid.

– Vi spilte bra under nordisk mesterskap, og jeg var kaptein da, så det er vel naturlig at jeg fortsetter å være kaptein. Selv om medalje nok er urealistisk, så håper jeg vi skal klare å vinne en del kamper, sier Audun Bangsund til iTromsø.

Les også: Han er Tromsøs nye landslagsspiller

– Alltid underdogs

Norge spiller i Divisjon B og er i gruppe med Makedonia, Georgia, Slovenia og Israel.

Turneringen starter 20. august med kamp mot vertsnasjonen Makedonia.

– Jeg gleder meg masse. Jeg var med i EM også i fjor for U16, men da var jeg ett år yngre og fikk lite spilletid. Vi tapte også alle kampene, så målet nå er at vi i hvert fall klarer å markere oss. Norge er en liten nasjon i basketballsammenheng og vil stort sett alltid være underdogs, forklarer 16-åringen.

Les også: Basketleder i navnekrangel med Norges idrettsforbund

Hektisk måned

Men allerede før mesterskapet venter mye basketball for unggutten.

Allerede på lørdag reiser han og åtte andre av Tromsø Storms U16-spillere til Serbia.

– Vi skal på en treningsleir i Serbia i 10 dager før vi reiser videre til Montenegro, der vi skal spille kamper mot en del lag der, sier han.

Og så er det tre dager fri.

– 12. august reiser jeg hjem til Tromsø, men skal til Oslo allerede 15. august for en samling med landslaget før avreise til Makedonia 19. august. Det blir veldig mye basketball, men jeg ser veldig fram til det, sier landslagskapteinen.

Håper på BLNO-debut

16-åringen har tatt store steg det siste året og drømmer også om å få debutere i BLNO den kommende sesongen.

– Jeg er jo fortsatt ung, men har spilt og trent med A-laget en del. jeg forventer ikke mye spilletid, men håper i løpet av sesongen og få mine første minutter i BLNO for å få kjenne litt på nivået, sier Audun Bangsund.

I fjor var han med på Storm-trener Kenneth Webbs basketballcamp i New Jersey i fem uker.

– Kenneth (Webb) og Nenad (Musikic) som er trener for U16-laget, har hjulpet meg til å bli en veldig mye bedre spiller. Nå er målet å jobbe hardt og stå på videre. Jeg forventer ikke debut i år, men kommer til å jobbe og stå på for at det skal skje, sier Bangsund.

Les også: Byrådet lovet ny hall - utsetter prosjekter