Drømmen om finale på hjemmebane er ikke langt unna for Stabæk-spiller Marie Dølvik Markussen og Fløya-spiller Sara Johansen. Skulle Norge gå til topps, så vil en historisk hendelse finne sted på Ullevaal.

– Det hadde vært veldig kult om man hadde blitt historisk, sier Dølvik Markussen til iTromsø.

– Det er klart at det hadde vært veldig gøy om det skulle skje, selv om jeg ikke har fått bidratt så mye i mesterskapet, sier Johansen.

– Det ville vært veldig kjekt for jentene, det er ikke mange gull i fotballen for Norge og det er heller ikke mange forunt å få spille semifinale på hjemmebane, sier J19-landslagstrener Jarl Torske.

Les også: Tror Marie fort kan havne i utlandet

– På tide det skjer

Det nærmeste vi kommer en mesterskapsvinner i fotball i Nordens Paris er Nina Nymark Jacobsen. Jacobsen har bodd i Tromsø i 20 år og er også trener for Kvaløyas jentelag. Midtstopperen vant VM i 1995 og EM i 1993.

- VM i 1995 er det mesterskapet jeg husker best. Vi møtte Tyskland i finalen, og det var et lag vi likte veldig godt å spille mot. Det var en morsom og spennende kamp som vi vant 2-0 til slutt, mimrer Jacobsen.

– Det hadde vært kjekt å få andre vinnere i byen med på den lista. Det begynner å bli på tide, legger Jacobsen til.

Hun spilte for Fløya i 1994 og var assistenttrener i klubben i 2002 når de grønnkledde spilte i Toppserien.

– Det er kjempeartig at det nettopp er en Fløya-spiller som kan bli historisk. Fløya-jentene har slitt veldig mye denne sesongen, så det at de kan få frem en potensiell EM-vinner viser bare at det går an å gjøre det i Tromsø selv om vi ikke har et lag i toppen av norsk fotball, sier Jacobsen.

Les også: Møter Spania i EM-semi

Markussen starter

Dølvik Markussen har hatt et solid mesterskap så langt, med to scoringer og en assist, men mot Skottland spilte hun kun 20 minutter.

– Marie har gjort en veldig flott jobb under hele mesterskapet, men har slitt med en skade en stund som vi ikke ville forverre med å la henne spille hele kampen mot Skottland, sier Torske.

– Hun er kjempeklar for morgendagen, og hun har allerede fått beskjed at hun spiller fra start, legger Torske til.

Markussen har vært skadeplaget under hele sitt opphold i Stabæk, men opplever nå kun oppturer med landslaget.

– Det har vært veldig mørkt med alle skadeproblemene og det har vært tungt å ikke kunne spille. Nå går det heldigvis mot lysere tider og jeg ser virkelig frem til semfifinalen i morgen, sier Dølvik Markussen.

Les også: - Det største jeg har opplevd