Torgeir Lakselv og Marianne Lakselv er begge interessert i sykling og strikking. Da de så åpningsetappen fra verdens mest omtalte sykkelritt, Tour de France lot de seg inspirere.

– Vi så jo fra TV-skjermen at de hadde dekorert statuer med strikkede ledertrøyer, og utstillinger i butikkvinduer og det hele. Da tenkte vi at hvis de får dette til i Leeds, da må vi få det til i Tromsø også, sier Torgeir Lakselv.

Genser til Amundsen

Pål Jakobsen, Arctic Race-koordinator hyller initiativet og mener Arctic Race handler mye om dette.

– Det er akkurat dette engasjementet vi vil ha. Å skape et engasjement som gjør at folk blir med på festen på en annen måte enn å stå å heie på proffene. Det er midt i gata for det vi ønsker, forklarer Jakobsen.

I den engelske byen Leeds, var byens statuer dekorert av Blant annet ledertrøyer og spurttrøyer.

Fra krigere til konger, alle var de bekledd strikkede plagg. Det vil trioen få til i Tromsø også.

– Vi utfordrer folket til å strikke trøyer til statuer, Tromsø kommune sier at det er greit. Men vi skal gjøre dette med verdighet, det er hedersfolk det er snakk om. Men Roald Amundsen fortjener en skikkelig genser.

Skulle det klø i strikkefingrene nå, kan Torgeir og Marianne Lakselv også by på premie til de som ønsker å bidra.

– Det ferdige produktet kan leveres inn enten på Sparkjøp eller til Husfliden.

Det blir premier til de mest kreative bidragene, til den som leverer flest og noen tilfeldig uttrukne premier. innen 9. august, sier Torgeir Lakselv.

Signerte trøyer

Pål Jakobsen har også en ambisjon om å få de fineste trøyene signert av verdensstjerne som Thor Hushovd og Marcel Kittel for å deretter eventuelt gi dem til auksjon.

– Det gir jo en ekstra dimensjon i etterkant, at vi virkelig kan gjøre noe ut av dette. Kanskje får vi til en auksjon eller kanskje det finnes noen bedrifter som vil være interessert i signerte strikkede trøyer.

Responsen har ikke latt seg vente på. Da Marianne Lakselv ba om ti frivillige til det hun kalte et spennende prosjekt, meldte hele 40 personer seg til å bidra.

– Det er folk fra Hammerfest i nord til Drammen i sør som er med på dette.

Mønster finner du på Facebook-siden, Arctic Sykkel Strikk.