Ved å slå ut TIL av den kontinentale turneringen torsdag kveld, noterte amatørlaget seg for flere milepæler. For første gang i historien avanserte de til tredje kvalifiseringsrunde i europacupen, og med seieren doblet de klubbens totale budsjett. Det skulle kanskje ikke så mye til, da det bare er på omtrent 3,5 millioner kroner.

Les også: Beklagde etter pinlig cup-exit

- Dette var en vanvittig seier for oss. Det er som en drøm – hel utrolig, gliser Vikingur-kaptein Atli Gregersen (32).

Han – som alle andre spillere – får ikke lønn av klubben. Selv livnærer han seg på en del strøjobber. Mange av spillerne jobber som fiskere og lærere.

- Vi jobber alltid hardt på trening og ikke minst i kamp, men har samtidig perspektiv for hva fotballen er for oss, sier Gregersen.

Både Gregersen og resten av spillerne provoserte tydelig og flere ganger Jonas Johansen i starten av kampen. Til slutt rant begeret over, noe som endte med rødt kort til TIL-spilleren. Ikke tilfeldig, ifølge Vikingur-kapteinen.

Les også: Hodeløs utvisning ødela for TIL

- Vi visste fra første kamp at han var tøff og aggressiv, og at vi dermed kunne gjøre livet hans surt. Det er en del av fotballen, sier han, som hevder at han ikke jublet da han så det røde kortet.

- Det er et dumt rødt kort, og jeg vet ikke om det er det i det hele tatt. Dommeren dømmer. Først og fremst gleder vi oss over seieren, og i kveld blir det en skikkelig fest, sier Gregersen.