Slik var kampen:

0. min: Kampen er i gang.

7. min: Alta-spiss Vegard Braaten går av med skade, inn kommer Aleksander Solberg. Braaten er lagets toppscorer denne sesongen.

21. min: 0-1: Lysvoll mottar en ball fra venstre og får stå helt alene på 16-meteren, og har ingen problemer med å sette den kontrollert til side for Alta-keeper Kjetil Thomassen. Meget fin scoring av Lysvoll!

30. min: Kristoffersen demper den pent ned, men volleyskuddet går like over mål. Godt forsøk!

31. minutt: Alta får et frispark i farlig posisjon, men frisparket går høyt over mål.

38. minutt: 1-1: Alta får nok et frispark i innleggposisjon, men Håvard Nome velger å skyte å den i stedet. Ballen daler i en nydelig bue over Jørgen Vik, og dermed vi er like langt i Finnmarkshallen!

44. minutt: Lite spennende som har skjedd de siste minuttene, Lysvoll med et noe halvhjertet forsøk fra midtbanen er det mest spennende vi har sett siden Alta utlignet.

45. minutt: Det er lagt til 5 minutter, grunnet skaden til Braaten tidligere i kampen.

PAUSE: Det står 1-1 til pause som har inneholdt to vakre scoringer. TUIL kjørte kampen i starten og var spesielt farlig på venstrekanten der Garfjell hadde mange giftige løp. Etter scoringen til TUIL lagde Dalingan mange unødvendige frispark, og Alta tok mer og mer over. Finnmarkingene fikk en fortjent utligning etter en frisparkperle fra Nome, og det er helt greit at lagene er like langt til pause.

46. minutt: Da er 2. omgang i gang i Finnmarkshallen.

50. minutt: 1-2! Tor Martin Mienna sender TUIL tilbake i ledelsen! Et frispark løftes i boksen til Alta, og etter noen dueller så er det Mienna som pirker ballen i mål. Kan TUIL ta sesongens første borteseier?

55. minutt: TUIL ser ut til å ta bedre vare på denne ledelsen og skaffer seg mange frispark på midtbanen.

60. minutt: Spesiell situasjon. Vik tar opp ballen, men det blir blåst tilbakespill. Alta tar frisparket kjapt fra 11 meter, men det ender i ingenting.

68. minutt: Klokka tikker og går, og TUIL er fremdeles i ledelsen. Alta skaper ingenting i Finnmarkshallen, og Dalingan har full kontroll. Dette lukter 3 poeng hjem til Tromsdalen!

72. minutt: Alta med corner, men Jørgen Vik fanger ballen og bruker enda mer tid for Dalingan.

73. minutt: Alta prøver å finne ut av dette TUIL-forsvaret, men Bertheussen og Talberg gir Finnmarkingene ingen muligheter.

74. minutt: Sega Ngom kommer seg fri i bakrom, men får kun en corner av TUIL som det ikke blir noe av.

76. minutt: TUIL har lagt om til en mer defensiv formasjon, og legger seg bak i håp om å kontrollere dette inn. 14 minutter unna sesongens første borteseier!

78. minutt: Sega Ngom på nok et farlig løp og kommer seg fri på kanten til TUIL. Bertheussen ofrer alt og blokkerer skuddet til corner, som Vik bokser unna.

79. minutt: Jørgen Vik får tidens mest fortjente gule kort når han for endte gang drøyer tiden på utspill. Ingenting å si på det!

80. minutt: Bertheussen ligger nede i feltet til TUIL og må byttes ut. Dette lover ikke bra for TUIL som mister en av sine beste menn. Vibe går nok ned til stopperplass og tar over. Svenn Johansen kommer inn for Bertheussen.

85. minutt: TUIL stresser ikke noe som helst, og har gjort Alta overraskende svake i denne omgangen. Men med Fredrikstad-kampen friskt i minne for TUIL så er det ingenting som er sikkert.

87. minutt: Alta med noen farlige innlegg, men Dalingan rydder opp.

89. minutt: Alta prøver å skape noe som helst, men det ender som oftest i klypene til Jørgen Vik eller til utspill.

90. minutt: Det er lagt til fire minutter. Fortsatt 2-1 til TUIL.

90. minutt: Gaute Helstrup blir utvist og må forlate banen. Får ikke lov å være på benken til TUIL!

90. minutt +2: Alta får et frispark i farlig hold etter en stygg takling av Øyvind Garfjell.

90 minutt +3: Finnmarkingene får noen vanvittige sjanser, og det er helt utrolig at ballen ikke ender i mål! TUIL blokkerer tre skudd, hvor det hele ender til slutt at TUIL får ballen!

FULL TID: TUIL vinner 2-1 og tar sesongens første borteseier, og utviste Gaute Helstrup kan puste lettet ut over tre viktige poeng i nedrykkstriden. Dette må smake godt for Dalingan!