Dalingan kunne endelig juble for tre poeng på fremmed gress. Det er årets første borteseier i 1. divisjon og første borteseier  siden 19. oktober i fjor, når de slo Strindheim 2-1.

– Det blir som forventet en tett og jevn kamp, som ender i en skikkelig sliteseier. Jeg er svært imponert av guttene i dag, de leverte en kanonkamp, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

– Det er nesten så vi har glemt å hvordan det er å vinne på bortebane. Nå blir den syv timers lange bussturen ikke like lang, sier matchvinner Tor Martin Mienna.

Miennas første mål

En mann som ikke har startet mange kampene for TUIL i år, er fjorårets toppscorer Tor Martin Mienna. Mienna hadde ikke puttet for TUIL i seriesammenheng denen sesongen, men i det 50. minutt satt den endelig.

– Det var utrolig deilig å få starte en kamp, for jeg følte meg både fin i kroppen og på håret, så alt klaffet i dag, sier  Mienna spøkefullt.

– Vi gjør en kjempeinnsats hele kampen gjennom, og det er en entusisame og glød hele veien. Vi går ut med en råskap som jeg ikke har sett fra oss denne sesongen, legger han til.

Sist Mienna scorte for TUIL i seriespill var 7. oktober i fjor.

– Det er så klart vanvittig deilig å levere når jeg endelig får sjansen, sier Mienna.

Helstrup ser etter spillere i det offensive ledd, men trenger muligens ikke å se lengre enn fjorårets toppscorer.

– Det er veldig godt å se at  Tor Martin klarer å score mål. Han gjorde en bra en bra kamp og han har levert gode prestasjoner den siste tiden, sier Helstrup.

Rokkeringer

Helstrup gjorde fem endringer foran prestisjekampen mot Alta.

Kim Andre Råde skaffet seg en overtråkk på oppvarmingen og Tobias Nygård Vibe slet med magevirus. Likevel er det godt å se at vi har en tropp der mange holder 1.-divisjonnivå, sier Helstrup.

TUIL har ikke slått Alta i en obligatorisk kamp siden 2010, og  for to sesonger siden sendte Alta dem ned en divisjon.

– Det er godt å se mange sure Alta-fjes når kampen var slutt, sier Mienna.