For da landslagssjef Even Pellerud presenterte troppen som skal være med på treningssamlingen på Lillestrøm 18.-21. august, var Johansen sitt navn på listen.

Dermed får hun sitt første bekjentskap med A-landslaget.

­- Det er en vanvittig stor drøm som går i oppfyllelse, gliser Johansen.

Ble overrasket

25-åringen kommer fra Skjervøy og har tidligere spilt for Fløya i mange sesonger. I fjor meldte hun overgang til Røa med mål om å ta nye steg som fotballspiller. At hun ett år etter det igjen skulle få muligheten til å være med på landslagssamling hadde hun ikke turt å drømme om.

- Jeg trodde aldri i verden at jeg skulle komme med på denne samlingen. Jeg føler at det ikke har gått kjempebra hittil i år, sier Johansen, som står med tre nettkjenninger og flere målgivende pasninger før høstsesongen med osloklubben starter.

- Jeg visste at de har fulgt med, men at denne samlingen kom for tidlig, sier hun.

I forbindelse med denne samlingen skal det kun spilles en internkamp, uten at det legger noen demper for Johansens vedkommende.

Ekstra motivasjon

Sist gang hun var på landslaget, var i 2012. Den gangen var det for U23-landslaget. I tillegg har hun representert landet med flagget på brystet på alle nivåer gjennom hennes allerede begivenhetsrike karriere.

- Man kan vel si at jeg har gått gradene der også, smiler hun.

Etter halvspilt sesong ligger Røa på en sterk 3.-plass. Med ekstra motivasjon gjennom landslagsuttaket, håper hun på en like sterk høstsesongen.

- Klubben har ikke noen målsetting utad, men personlig har jeg et sterkt ønske om medaljeplass. Vi har mange tøffe bortekamper i tiden som kommer, så det blir ikke lett, sier Johansen.