Tromsø-svømmeren begynte mesterskapet med å sette verdensrekord både på 50 og 100 meter fri  i S1-klassen - klassen for svømmeren med lavest funksjonsnivå.

Like før hun skulle svømme 50 meter fri på tirsdag fikk imidlertid Thunem en overraskende beskjed.

- Det kom noen fra den internasjonale komiteen har fulgt utviklingen min og har sett at jeg har blitt veldig god for å svømme i S1-klassen. Jeg måtte ta en ny klassifisering som tok over to timer, før jeg skulle svømme to finaler på kvelden.

Konklusjonen ble at Thunem, som med en alvorlig nervesykdom kun i er i stand til å svømme med én arm, ble flyttet opp til S2-klassen - bortsett fra i brystsvømming.

Ny rekord i ny klasse

Tromsø-svømmeren endte like greit opp med å sette ny verdensrekord i sin nye og tøffere funksjonsklasse.

- Jeg går i vannet bare to timer etter ferdig med klassifiseringen min og greier å ta verdensrekord på 50 fri med tiden 53,94. Den gamle rekorder var på 1.06, forteller hun.

Likevel er hun ikke helt fornøyd med oppstyret midt under mesterskapet.

- Jeg har blitt så god på å utnytte funksjonsnivået mitt at jeg skjønner det forsåvidt. Men det er et slag i trynet midt i en konkurranse at det skjer noe uforutsett.

Jakter første medalje

Nye verdensrekorder til tross: I kveld jakter Ingrid Thunem sin første EM-medalje. På grunn av få deltakere i de laveste funksjonsklassene så konkurrerer nemlig Thunem med utøvere helt opp til S4-klassen om edelt metall. Foreløpig står hun med to 7.plasser mot utøvere tre funksjonsklasser over.

Men i ryggsvømming er det større deltakelse i lavere funksjonsklassen. Derfor konkurrer man om medaljer opp til S2-klassen.

Før finalen på 100 meter rygg ligger Thunem med tredje beste tid.

- Jeg håper på min første EM-medalje, men er fornøyd uansett. Det merkes litt at man er med på et så stort mesterskap for første gang, sier Thunem åpenhjertig.

Hun skal også svømme stafett for Norge.

- Vi er 9 deltakere med fra Norge og ligger på 8.-plass på medaljeoversikten. Det er utrolig artig mot nasjoner som Ukraina som har nesten 100 svømmere her, sier TSK-svømmeren.