Sist helg — i en kamp med Tromsø Storms veteranlag — oppsto situasjonen der Storm-treneren truet med å slå dommeren i ansiktet.

– Jeg sa at jeg ville slå ham i ansiktet, ikke banke ham opp, skriver Webb.

Dommeren valgte i etterkant av kampen mellom Narvik og Tromsøs veteranlag å sende inn en rapport på hendelsen til forbundet.

– Jeg var uenig i avgjørelsen hans, og reagerte voldsomt. Jeg har aldri opplevd lignende, og trodde han tullet. Da ble jeg utvist, sier Webb til iTromsø.

Han er innforstått med at hans gjerninger var langt over streken.

– Det var i kampens hete, og jeg har aldri reagert som dette. jeg beklaget, og sendte dommer en SMS om dette etter kampen, sier Webb.

– Må vente

Ettersom dommeren valgte å skrive rapport er straffen i utgangspunktet å stå over én kamp, men forbundet sier at han også må stå over for lag på høyere nivå fram til den er spilt.

– Kenneth Webb må stå over både for Tromsø Storm og veteranlaget i 2.-divisjon til neste kamp er spilt for veteranlaget, sier generalsekretær Hanne Sogn til iTromsø.

Siden neste kamp ifølge Sogn ikke var satt opp før 30. mars for veteranlaget, kan både bortekampene mot Asker og Ammerud i helgen, samt neste helgs oppgjør mot Sverresborg, ryke for treneren.

Det får Storm-treneren til å rase. Han mener de ikke har grunnlag til å straffe ham så hardt.

– Det er ikke slik det fungerer. Vi blir enige om å spille kamper dagen før, så at jeg skal bli utestengt så lenge er uforståelig. Vanlig straff er én kamps utestengelse, påpeker han.

Får kritikk

Problemet er nemlig at Storm nå har satt opp en kamp torsdag kveld.

Ingen kamper var i utgangspunktet satt opp for veteranlaget torsdag kveld, men styreleder i Tromsø Storm Kurt Figenschau kan opplyse om at en kamp likevel er berammet.

– Er denne kampen satt opp for at Webb skal slippe straff?

– Det er en kamp vi må få avviklet. Jeg skal på ferie, Ørjan Hansen er opptatt, og Kenneth skal bort i helgen, så denne måtte spilles, sier Figenschau.

– Storm i vannglass

Hanne Sogn i forbundet er ikke fornøyd med at Storm nå har jobbet for å få på plass en 2.-divisjonskamp på så kort varsel.

– Dette er et forsøk på å få omgått straffen. Det Storm gjør nå, er ikke innenfor regelverket. Det vil få etterspill dersom de gjennomfører denne kampen. Konsekvenser er det vanskelig å si noe på, sier Sogn.

Hun opplyser at etter det hun kjenner til skal neste kamp ikke spilles før helgen om drøye to uker.

– Saken om Kenneth Webb fra forrige helg skal opp i sanksjonskomiteen for å vurdere ytterligere straff, sier Hanne Sogn til iTromsø.

Webb forundres over at forbundet reagerer som de gjør.

– De bryr seg vanligvis ikke om det som skjer her oppe, men med en gang det skjer noe negativt, bryr de seg umiddelbart. Denne saken er egentlig ganske liten, og har utviklet seg til å bli en storm i vannglass, sier han.