Søndag spiller spissen mot klubben han ble kontaktet av i 12. time før overgangsvinduet stengte i vår.

– Det ble kaos i hodet mitt da. Jeg hadde sagt til Rune (Repvik, hovedtrener i Alta journ. anm.) at hvis noen av de antatte topplagene kommer på banen så er det noe jeg må vurdere.

Var enig

– Men da TIL henvendte seg var jeg allerede muntlig enig, og Altas back-up Magnus Nikolaisen var klar for Ull/Kisa, sier Vegard Braaten.

Spissens avtale med Alta løper kun til 31. juli.

– Da er alle muligheter åpne. Jeg kan gå til Glimt igjen, jeg kan fortsette i Alta og jeg kan bli solgt til en annen klubb, sier Braaten.

– Kan TIL bli aktuelt igjen da?

– Jeg var klar på det at TIL er en fin klubb. Jeg kjenner mange av guttene der og folkene i støtteapparatet. Nå var jeg enig med Alta og forespeilet en viktig rolle i laget. Selvfølgelig til sommeren skal jeg ikke utelukke noe som helst.

Populær

I Finnmark har Vegard Braaten en høy stjerne etter tidligere scoringssuksess i den gule drakten. Han brukte 37 sekunder på å score i redebuten hjemme mot Kristiansund søndag.

Likevel er 26-åringen edruelig til Altas utsikter denne sesongen.

– Det blir nok en kamp for å overleve, mens TIL er forventet å bli i toppen.

Kan planlegge bedre

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, svarer følgende på spørsmål om spissen som glapp i forrige uke kan bli aktuell i neste overgangsvindu:

– Vi er tilfreds med at vi lander på en økonomisk god struktur på det vi har. Vi har litt frihet til å planlegge det neste vinduet bedre, siden vi ikke tok inn så mange spillere.

Johansen fremhever også at man er tilfreds med at spillerne i dagens stall har et sterkt ønske om å spille for klubben.

– Da er kanskje ikke en spiller som takket nei til dere på ”Deadline Day” veldig aktuell?

– Er man fra regionen og er en kjempegod fotballspiller som scorer mye mål, så glemmer man alt som har skjedd på en hektisk siste dag av overgangsvinduet.