I helgen ble han nummer tre på sprinten i norgescupen – hans beste plassering som senior noen gang.

Han var kun 15 sekunder bak vinneren, rekruttlandslagets Erling Aalvik.

– Det var vanvittig godt å få til et slik løp etter noen år med motgang. Jeg har vært tålmodig, og det er deilig å se at det løsner, sier Ingebrigtsen.

LES OGSÅ: Usikker fremtid for fotballbloggen

Nå håper han på IBU Cup – som er nivået under verdenscup – senere denne sesongen. Men det langsiktige målet er større enn som så:

– Jeg har lyst å bli best, og det er noe jeg har hatt i tankene mine da jeg flyttet til Sirdal som 16-åring. Det er kun det som har stått i hodet mitt hele tiden, men det er først de siste årene at jeg har fått skikkelig troen på at jeg kan kjempe med de aller beste, sier 23-åringen, som nå satser på skiskyting med Lillehammer som base.

Vurderte å gi seg

Han har verken vært skadet eller slitt mye med sykdom, men fremgangen har latt vente på seg de siste årene.

– Jeg kom til et punkt da jeg vurderte om det var verdt å gå gjennom dette. Du ofrer en del, men jeg fant ut at jeg har lyst til å prøve å bli skikkelig god. Det er ikke kjekt å få middels resultater i mange år, innrømmer 23-åringen.

Følg iTromsø-sporten her

På sikt håper han at verdenscupen – ikke norgescupen – blir hans arena i helgene.

– Jeg er helt overbevist om at jeg kan klare det. Det er ikke langt opp, det er snakk om ett minutt i langrennstid. Spørsmålet er hvor lang tid det tar, sier Ingebrigtsen, som er storebror til TIL-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen.

– Jeg er hakket mer interessert i fotball enn skiskyting, så det er stort for meg også at Mikael gjør det bra for TIL. Han var et kjempetalent som niåring, mens jeg er mer et treningsprodukt. Jeg var ikke noe talent, men har jobbet meg oppover, sier Ingebrigtsen.

Tror på IBU Cup

Idrettssjef Per Arne Botnan i Skiskytterforbundet har merket seg Ingebrigtsens navn.

– Ja, han har gjort det bra i flere norgescuper. Vi vet av ham, sier Botnan, som tror tromsøgutten kan klare å komme med til IBU Cup.

– Det er mulig. De som har vært høyt oppe i norgescupen, og vunnet, får ofte sjansen. To gode palløp i løpet av en norgescuphelg gjør at man er med i vurderingen, sier Botnan.

LES OGSÅ: Landu-Landu tilbudt TIL-kontrakt

At Ingebrigtsen er blitt 23 år, er slett ingen hindring.

– Løpere som Emil Hegle Svendsen, Tarjei og Johannes Bø er unntakene som har gått rett gjennom fra junior- og opp til elitelag. Noen trenger litt mer tid, som for eksempel Halvard Hanevold og Henrik L`Abée-Lund, sier Per Arne Botnan.

IDRETTSBRØDRE: Marius (til høyre) og Mikael Norø Ingebrigtsen. Foto: Privat