Amundsgård - som opprinnelig er fra Nordreisa, men nå bor i Tromsø - beseiret et felt på 186 spillere da han vant 1.000 dollar-turneringen i Limit Texas Hold'em med en førstepremie på 44.600 dollar (288.166 kroner) under "World Championship of Online Poker" på Pokerstars.

- En tittel er noe man har hatt lyst på. At man kan se tilbake og si at man faktisk har blitt verdensmester, sier Ola Amundsgård til itromso.no.

Lite truet

For pokerspilleren, som flere ganger har opplevd å vinne mye større summer med en natt med "cashgames", var det en behagelig opplevelse å spille Limit Hold'em-turneringen - hvor budrundene er fastsatt til en fast sum.

- Jeg var aldri inne med alle sjetongene og bygde meg bare sakte opp. Like før finalebordet hadde jeg litt lite sjetonger, men stort sett var jeg i føringen, rapporterer 25-åringen.

På finalebordet følte han seg sterk.

- Det var et par kjente ansikter der som spiller om store summer til daglig, men de røk heldigvis ut ganske tidlig. I tillegg var det noen skikkelig svake spillere der, mener Amundsgård.

Da tre spillere gjenstod, ble tromsøgutten tilbudt å gjøre en avtale med de andre spillerne i stedet for å spille om store summer i sluttfasen.

- De ville ha deal, men jeg orket ikke, sier Ola Amundsgård.

Nye sjanser

Det spilles noen pokerturneringer med VM-status både i Las Vegas og på nett. Nattens turnering var den 60. turneringen i årets VM-serie på Pokerstars.

Nå nærmer det seg slutten for årets VM-festival. Amundsgård har kun spilt fire VM-turnering på nett så langt i høst, men gleder seg til avslutningsdagen på søndag.

Da er det både 10.000-dollarsturnering i 8-game (variasjon mellom åtte forskjellige pokerspill, journ.anm.) og 5.000-dollarshovedturnering.

- Det blir en spennende kveld og natt, slår Tromsøs ferske verdensmester fast.