TUIL begynner sesongen med potensielt 15 kamper på 50 dager, avhengig av at de tar videre i de første cuprundene.

- Det er det tøffeste kampprogrammet vi noensinne har hatt, sier Gaute Helstrup (bildet).

LES OGSÅ: Tromsøs sportssjef med forsvarstale på Facebook

- En forsmak

Dermed vil perioden med fire kamper på to uker som innledes mot Bærum på La Manga i morgen være en god test, mener treneren.

- Det er en forsmak på det som venter oss i vårsesongen, i lange perioder kamper to dager i uka. Inngangen vår er at vi vil bruke stallen vår i større grad enn vi har gjort tidligere.

- Hvordan skal dere utvikle av relasjoner mellom spillerne?

- Vi ønsker å utvikle relasjoner, helt klart. Men trendene hvis man ser på gode lag internasjonalt og etter hvert i Norge er at det rulleres mer på spilletid. Vårsesongen vi går inn i nå ligner på det storlagene i Europa har hele året. Da ser man at de roterer mye, sier Helstrup.

LES OGSÅ: Kind Bendiksen: - Smigrende med interesse fra Molde

Målhelten må vente

På lørdagens trening drillet Helstrup i 11 mot 9, da først med følgende 11"er: Jørgen Vik - Eirik Yndestad, Eirik Betheussen, Tobias Vibe, Hans Åge Yndestad - Jonas Johansen, Vetle Vinje - Andreas Sletvold, Kim André Råde, Håvard Lysvoll - Tor Martin Mienna.

- Det er et sannsynlig lag mot Bærum, det er derfor vi ser på det i dag. Men hundre prosent sikkert er det ikke, sier Helstrup.

Dermed starter ikke Vegard Lysvoll, som har vært ute med et armbrudd i vinter.

- Vi tror han er kampklar, men det er greit for han å få enda flere økter og enda mer trygghet i det han gjør. At han spiller neste kamp er egentlig ganske naturlig. Utgangspunktet er egentlig at han starter mot Kristiansund på onsdag, sier Helstrup.

LES OGSÅ: Denne Tromsø-spilleren kan få ny klubb over helga