Selv om kampen endte med 1-5-tap for Tromsø Ishockey viste laget god moral i den siste perioden. Gjestene fra Oslo ledet med fem mål, men så våknet Tromsø.

Drøye ti minutter før slutt fikk de lønn for stevet da Elisabeth Klungebo Olsen (28) fikk stå helt umarkert foran Jordals mål. Hun lot seg ikke be to ganger og satte pucken kontant i nettet. Dermed ble hun historiens første målscorer for Tromsø Ishockeys damelag i allnorsk 1.-divisjon.

– Jeg får et legg fra venstresiden, og så putter jeg pucken mellom beina på keeperen. Det var kjempeartig, sier Klungebo Olsen og smiler fra øre til øre.

Les også: Historisk poeng til Tromsø Hockey

Holdt buret rent i siste periode

Jordal 2 fyrte av 38 skudd i løpet av kampens 45 minutter, men keeper Gro Hauglid (41) sto godt i hjemmelagets mål.

– Det var veldig artig å spille, men jeg skulle gjerne sett at resultatet var omvendt. Og så er jo målet å holde nullen hver gang, sier Hauglid.

I siste periode kom Jordal til ni avslutninger, men Hauglid plukket samtlige pucker med snaphansken.

– Å holde nullen i siste periode føltes godt, sier keeperen med et smil.

Les også: Jubler for godt miljø

Stort oppmøte

120 personer hadde tatt veien til ishallen, og Klungebo Olsen forteller at det sjelden kost å spille foran så mange mennesker.

– I bortekampene har det vært 15 stykker på tribuna, og halvparten av dem har vært med oss. Så dette var en ny opplevelse, sier målscorer Klungebo Olsen.

– Det var litt nervepirrende med så mange på tribunen i begynnelsen, så kjente det godt i magen. Men det gikk over, og det var kjempeartig å spille foran så mange, sier keeper Hauglid.

Elisabeth Klungebo Olsen scoret Tromsø Ishockeys mål i 1-5-tapet mot Jordal 2 fredag kveld. Foto: Tom Benjaminsen