Etter 11 år som trener for TILs G-98-lag er Svein-Morten Johansen nominert til årets trenerforbilde i kåringen til alkovett-organisasjonen Av-Og-Til.

- Det er veldig fint. Såvidt jeg vet, så kommer det fra guttene selv. Det er ekstra hyggelig at det er noen der som setter pris på det jeg har gjort nå, sier Johansen om nominasjonen.

Viljar Sæbbe (16) på TIL-laget har nominert Johansen.

– Svein-Morten har vært veldig inspirerende som trener, og jeg har selv merket at jeg er blitt interessert i å bli trener etter å ha vært ledet av Svein-Morten disse årene, sier 16-åringen.

iTromso.no har tidligere omtalt at Odd-Steinar Ellingsen i Tromsø Bryteklubb og Kvaløya SK er en kandidat til å vinne prisen. Også TIL-trener Berit Oline Kjeldsberg og Åse Kristoffersen fra Tromsø Håndballklubb er nominert. Her kan man stemme i kåringen.

- Handler om mye mer

I jobben sin leder Svein-Morten Johansen toppfotballsatsing i som sportssjef i TIL. I fritidssysselen som trener på aldersbestemt nivå har han et annet perspektiv.

– Til daglig jobber jeg med at de beste av de beste fra regionen som skal inn. Men det handler om så mye, mye mer i denne sammenhengen. Det handler om å være med vennene sine og gjøre noe sammen, sier han.

– Det har aldri handlet om å vinne, men det viktigste var å skape et godt lagmiljø. Alle på laget er kompiser, og alle støtter hverandre. Det skal Svein-Morten ha mye av takken for, sier Sæbbe.

Akkurat den egenskapen mener TIL-guttene at Johansen besitter.

– Han er veldig motiverende, og setter av tid til å veilede deg personlig hvis han ser at noe kan forbedres, roser Viljar Sæbbe.

Støttespillere

Med en krevende jobb i TIL har ikke Johansen klart å være til stede på alle treninger de siste par årene. Laget trener tre ganger i uka i tillegg til kamper.

- Jeg har med meg en god hjelpetrener i Arne Nylund, som er der når jeg ikke kan. Tidligere hadde Knut Hauan en tilsvarende rolle rundt laget og var viktig, sier han.

Johansen trekker frem en støttespiller til når han er nå kan bli nominert til årets trenerforbilde.

- Lagleder Bjørn Jarle Sørensen har vært med fra vi var seks år og til nå. I det ligger også et råd til alle som driver på med dette. Bygg opp et team rundt lagene, ikke tro at man skal gjøre alt alene.

Gamst-besøk?

Etter årets sesong kan det være slutt for laget. For da er laget kommet opp i junioralder. Dermed kan nominasjonen som årets trenerforbilde bli en fin avskjedsgave til Johansen. Dersom han går helt til topps i kåringen, venter et besøk fra Morten Gamst Pedersen på laget. Altså en tidligere lagkamerat av Johansen på TIL.

- Som høyreback spilte jeg ofte mot han på trening. Jeg får benytte anledningen til å signere han for TIL, sier Svein-Morten Johansen spøkefullt.