DRAMMEN/TROMSØ: – Jeg håper selvfølgelig det. Det har gått bra i år, men jeg orker ikke å tenke så mye på det nå. Jeg tenker på resten av sesongen og det å gå gode renn. Nå er det verdenscup, og så er det NM, del 2, som er det neste store målet, sier Svendsen.

Trener for Team Nord-Norge Rekrutt, Kristian Skogstad, sier Anna har levert en god søknad med tanke på «opprykk» til Team Nord-Norge. Regionlaget har et mye større budsjett enn rekruttlaget som hun har tilhørt denne sesongen. Å være på regionlagets seniorlag gir derfor færre utgifter for løperne.

– I tillegg får man får større utstyrspakker. Det er romsligere og man har sjanse til å reise litt mer. Mange fra vårt lag har ikke prioritert å reise på enkelte løp, fordi de ikke ønsket å betale så mye. Men på det sportslige opplegget er det veldig mye likt, sier Skogstad.

– Begge kan gå videre

Jostein Vinjerui er trener for Team Nord-Norge, men kontrakten går ut etter årets sesong. Jobben er utlyst og Vinjerui skal i likhet med flere andre kandidater på intervju.

Han kommenterer et mulig uttak av Anna Svendsen slik:

– Det er ikke så mye jeg kan si nå, men det er bare å kikke på resultatene så ser man at hun er høyaktuell. Hun har vært blant de ti beste i NM og Skandinavisk Cup og skal gå verdenscup. Det er bra nok. Det har vært det tidligere, i alle fall, sier Vinjerui.

LES OGSÅ: Gledet seg mest over Anna

I dag går Anna Svendsen og Silje Theodorsen verdenscupsprint i klassisk stil i Drammen.

– Det er forskjell på norgescup, Skandinavisk Cup og verdenscup. På en veldig god dag, der alt klaffer, er det muligheter for å gå videre, sier Skogstad om Svendsen.

– Det blir nok et ganske likt utgangspunkt for både Anna og Silje. Det er om å gjøre å komme seg videre fra prologen, og det er mulig, men det er avhengig av god dagsform og ski. Det er vanvittig tett på verdenscupsprintene, sier Vinjerui.

Lover forbedring

Anna har gått verdenscup en gang tidligere – i Drammen for tre år siden.

Følg iTromø-sporten på Facebook

– Jeg tror jeg ble nummer 61 eller 64 og nest sist i Drammen forrige gang. Jeg skal love det ikke skjer nå! Målet er å forbedre det i alle fall. Jeg føler meg i god form. Det er lenge siden jeg har gått så bra på ski som jeg gjør nå, sier Svendsen, som vant prologen og til slutt ble nummer tre i norgescupsprinten i Meråker sist helg.

KLAR: Silje Theodorsen er klar for et nytt verdenscupløp etter 20.-plassen i Lahti sist helg.