LANES: Nettsiden heter «Kor e Alf?» og der kan man direkte følge hvordan det går med Alf og Jon-Geir Iversen når de skal løpe El Camino – Spania på tvers – 19 maraton på 19 dager.

– Vi driver med litt løping på jobb, og gjennom det fikk vi høre om at det var en kar som skulle løpe 19 maraton på 19 dager. Det var en så «gæren» idé at det måtte vi høre litt mer om, forklarer Per Nilsen, markedsansvarlig i IT Partner.

Alapnes stiller

IT Partner sponser førsteetappen for 20.000 kroner og har altså opprettet en nettside – der de sporer løperne og dermed kan følge hvor de er til enhver tid på ferden mot mål.

– Vi gir også litt tilleggsinformasjon om selve plassen, kart, temperatur og farten han har hatt. Men han får lov til å hekte seg av utstyret når selve løpet er over, humrer Nilsen.

LES OGSÅ: Gikk i gulvet på fødestua

– Det blir litt av det samme som oppfølgingen av deltakerne under Finnmarksløpet får. Bakgrunnen for at vi legger såpass mye i dette, med kroner og ressurser, er at vi har vært med på prosjekter med bymisjonen før. Det har vi som et hjertebarn, legger han til.

iTromsø føler også Alf og Jon-Geir tett før og under El Camino med saker som publiseres her.

Torsdag arrangeres prologen for El Camino – med milløp kl. 19.19 i Kroken. Der har for øvrig Øyvind Alapnes takket ja til å være fartsholder (til tid på 40 minutter).

– Vi støtter SMS-aksjonen med 150 kroner for hver av oss som er med fra IT Partner, sier Per Nilsen.

– Klar som fly

– Dette er fantastisk artig, og det øker jo oppmerksomhetsverdien at interesserte kan følge oss. Det er utrolig inspirerende, sier Alf B. Dahl.

LES OGSÅ: Nå får de konehjelp

Han forteller om en god oppladning til El Camino.

– For et par uker siden hadde vi en prøvehelg. Vi løp tre maraton på tre dager; en dag helt flatt, den andre dagen var det opp og ned Kattfjordeidet på begge sidene og den tredje dagen løp vi på Håkøya og opp til tunnelinnslaget til Finnvikdalen. Mandag morgen var vi spent. Men vi kunne tatt en til dag. Vi føler oss klar som fly! sier Dahl.

Følg iTromsø-sporten på Facebook