Fløya - TUIL 5-0:

Den tidligere Grand Bodø- og Røa-spissen spilte sin andre kamp for Fløya, og kvarteret før slutt scoret hun sitt første mål da hun løp seg fri i feltet og fikk foten på et innlegg.

– Det var virkelig deilig å score i dag, for jeg brant noen sjanser i den første kampen jeg spilte. Så dette gjør godt for selvtilliten, sier Jensen og smiler.

Med kveldens seier skal det mye til for at Fløya roter bort seriemesterskapet og påfølgende opprykkskvalifisering. Fem runder før slutt skiller det hele elleve poeng ned til Bossekop og TUIL. Selv om sistnevnte har én kamp til gode er det altfor langt opp til at det kan bli noe spenning utover høsten.

Vanskelig vei til 1.-divisjon

Det er uansett ingen enkel oppgave å rykke opp fra 2.-divisjon til 1.-divisjon. For å komme gjennom nåløyet må Fløya først og fremst vinne et dobbeltoppgjør mot vinneren av den andre nordnorske avdelingen. Klarer de det møter de to sørnorske lag i avgjørende kvalifiseringsspill der kun vinneren går opp til 1.-divisjon.

– Det er veldig vanskelig å rykke opp, men det er fullt mulig. Jeg har spilt litt 2.-divisjonsfotball i Oslo tidligere, og jeg synes at vi holder et bra nivå i forhold til de lagene der. Mange skal få slite med å slå oss, sier Jensen som spilte toppseriefotball for Røa i vår.

– Det kan bli litt tilfeldigheter i et slikt opprykksspill, og det er selvsagt ingen enkel oppgave som venter der. Vi skal i hvert fall jobbe fremover mot det, og så får vi se hvordan det går når den tid kommer, sier Fløya-trener Roger Nilsen.

Viktig overtidsscoring

Fløya tok tak i kampen fra start, men slet med å skape muligheter mot et TUIL-lag som forsvarte seg godt. Midtveis i omgangen sprakk imidlertid nullen da Celine Nergård fikk stå helt alene inne i feltet, og da Sandra Simonsen økte til 2-0 to minutter på overtid i første omgang virket kampen kjørt for gjestenes del.

– I sånne situasjoner vi må være nøye og få ballen unna, men det klarte vi ikke og da ble utgangspunktet for andre omgang veldig vanskelig. Jeg synes vi henger godt med før pause, men etter hvilen er det kun ett lag på banen, oppsummerer TUIL-trener Stig Ditlefsen.

For det tok ikke mer enn ti minutter før Nergård la på til 3-0, og da var det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Sofie Skjelstad Jensen var sist på det fjerde, før Celine Nergård fullførte sitt hat-trick på overtid da hun fastsatte sluttresultatet til 5-0. I tillegg blant Fløya etter straffespark og flere gode muligheter, så seieren både kunne og burde vært større.

– Vi slet litt i første omgang da TUIL kriget oss ut av stilen, men den scoringen rett før pause gir oss selvsagt litt ekstra på vei inn i garderoben. Etter pause skaper vi bra med sjanser og vinner til slutt ganske greit, sier Roger Nilsen.

Celine Nergård feirer etter å ha scoret tre ganger, mens TUIL-keeper Ingunn Stenersen ser langt etter ballen. I bakgrunnen jubler Fløya-trener Roger Nilsen. Foto: Anders Rossvoll