I dag ble sesongens siste kretsrenn avholdt på Kvaløysletta, og mange beintøffe oppgjør mellom kretsens største skitalenter ble avgjort. 130 skiglade ungdommer stilte til start, og en av dem som kunne smile bredest var Johannes Andberg Stenersen.

14-åringen har lenge satset hardt på å bli best og har utviklet seg til å bli en av Nord-Norges største talenter i skisporet. Denne sesongen har han vunnet tre av syv kretsrenn.

– Det var i starten av sesongen det gikk aller best, men jeg er veldig fornøyd med at jeg vant sammenlagt. Det beste jeg har prestert til nå, sier Johannes.

De imponerende resultatene er langt ifra tilfeldig. Mens mesteparten av Tromsøs befolkning slappet av i stekende sol i fjor sommer, så gjorde Johannes det stikk motsatte.

– Jeg satte opp et treningsprogram som inkluderte seks treninger i uka med kun én hviledag. Det er første gang jeg har trent så hardt i løpet av en sommer, men til slutt var det verdt det, sier 14-åringen.

– Stort forbilde

Johannes har et stort ønske om å ende opp i verdenscupsirkuset. Da er det kjekt at Tromsø har Silje Theodorsen som er til stor inspirasjon.

– Hun er et stort forbilde for oss yngre, og det er veldig inspirerende å se at det er mulig og nå toppen selv om man er bosatt i Tromsø. Jeg henter mye tips og råd fra henne, forklare Stenersen.

Den talentfulle skiløperen måtte dog se at dagens renn ikke ble like storartet som tidligere i sesongen, men gikk inn til andreplass ni sekunder bak Sivert Østberg.

Men selv etter å ha vært sengeliggende i en uke, så legges lista høyt til NNM i Bodø kommende helg.

– Jeg tenker at topp fem er realistisk, og at pallen heller ikke er umulig, men det blir tøft, sier 14-åringen.

De beste stilte ikke

I det siste kretsrennet denne sesongen var det mange av de beste som ikke stilte. Hanne Kristine Kroken (16) fra Kvaløysletta Skilag og Kristian Vatne (15) fra Tromsø Skiklubb har gjort gode prestasjoner i SNN-cup, men sto over grunnet ungdomsstafett i Holmenkollen.

– Det er jo synd at stafetten og siste rennet i kretsrennet krasjer med hverandre, for begge deler er høydepunkt i sesongen, sier administrasjonssjef i Troms Skikrets, Birgitte Gustavsen.