I dag ble det gått fellesstart med skibytte under KM på Tromsø skistadion, og med knallsterke navn på startlisten på seniorsiden.

Et par kilometer før mål ble det gått rolig i tetgruppa, og det var da Mikkelsen så sitt snitt.

– Jeg klarte å få en luke. Jeg ble litt overrasket selv, men når jeg først hadde fått den var det bare å gjøre det beste ut av det, sier 21-åringen, som vant med 15-20 meter foran Rolf Einar Jensen. Snorri Einarrson ble nummer tre.

– De andre trodde jeg satte ned farten for å spare krefter, men det var ikke tilfelle. Jeg var egentlig ganske sluttkjørt, sier Andreas Nygaard, som hadde ligget i teten da rennet ble avgjort.

– Over all forventning

Selv om de fort klarte å samle seg rett bak Mikkelsen etter at han hadde fått en luke, klarte de ikke å hente han inn igjen.

– Det var over all forventning at det skulle holde. Men jeg er ikke noe spesielt god i spurt, så jeg visste at jeg var nødt til å gjøre noe før oppløpet, sier Mikkelsen, som går for Medkila, men bor i Tromsø.

LES MER: Silje Theodorsen holdt følge med v-cupløper

I kvinneklassen var det også et nordnorsk toppoppgjør med både nybakt norgesmester Silje Theodorsen, VM-deltaker Lovise Heimdal, samt Maria Nysted Grønvoll, som har tatt verdenscuppoeng denne sesongen. Etter å ha kommet litt bakpå, var det Theodorsen som var sterkest på fri teknikk-delen og kunne til slutt gå over målstreken i ensom majestet.

God matching

I 18-årsklassen var det Martin Bentzen som viste prov på god form før sesongavslutningen, og var suveren. Han vant også KM-sprinten lørdag.

– Jeg er mest fornøyd med det jeg gjorde på duatlonen i dag. Det var skikkelig god trening før norgescupavslutningen, sier Bentzen.

LES MER: – Det er gull som motiverer meg

Han ligger som nummer ni i sin klasse før det hele skal avgjøres norgescupen neste helg.

– Det er tett poengmessig både opp- og nedover, så jeg må gjøre sakene mine bra. Jeg håper å levere noen gode løp, sier han.