Ishavsbyen tok imot tabelljumbo Sørøy Glimt til bunnkamp på TUIL Arena. Før kampen var det knyttet spenning om avdelingens dårligste hjemmelag kunne avgi poeng til tabelljumboen og dermed sørge fornyet spenning i bunnstriden. Slik ble det aldri, for ”Byen” tok ledelsen allerede etter to minutter, og vant full fortjent 4–2 til slutt.

– Vi burde vunnet med flere mål, sier Martin Joakim Nilsen til iTromsø.

Slengkyss

Avgjørelsen av bunnkampen falt midtveis i 2. omgang. Nilsen kom alene med Sørøy Glimt-keeperen, og trillet den iskaldt i mål.

– Mange av målene vi scorer kommer etter gode kombinasjonsspill, og det er noe vi har trent på i den siste uka, så morsomt at det kommer fram i kampen, sier Nilsen.

Etter 3-1-scoringen valgte den spillende treneren en nokså uvanlig feiring – spesielt på dette nivået. Nilsen sprang mot tribunen mens han ga ut slengkyss.

– Jeg bruker å gjøre det for å vise litt kjærlighet til familien. Når de bruker tiden sin for å se på oss spille så må man sette pris på det, sier Nilsen.

– Var den dedisert til noen spesielle?

– Ja, den var dedisert til min niese Ella. Hun blir glad når hun får oppmerksomhet så den feiringen var spesielt for henne.

– Det blir litt overkant for min del, men det er greit nok, smiler lagkamerat Morten Andersen.

Kampens gigant

Det var heller ingen tvil om hvem som var kampens store spiller. Nilsen var blant de laveste på banen, men det hindret han ikke å strø seg med lekre gjennombruddspasninger og lekent spill.

– Han legger ned en vanvittig innsats, sier assistenttrener Christian Andersen.

– Jeg og Morten finner hverandre veldig bra, og de relasjonene har vi trent veldig mye på. Jeg føler likevel jeg burde satt et par til, sier Nilsen.

Øvre halvdel

Med dagens seier så har man etter all sannsynlighet lagt kampen om nedrykk bak seg siden kun ett lag rykker ned i år.

– Jeg tror vi begravde Sørøy Glimt nå, sier Morten Andersen.

Ishavsbyen har ikke sett øvre halvdel ved sesongslutt siden 2007. Da endte de på 5.-plass med 31 poeng.

– Vi skal forbi Skjervøy og ende på øvre halvdel, sier Andersen selvsikkert.

– Før sesongen var målsettinga at vi skulle ende høyere enn fjoråret, og skal det skje så må vi forbi Skjervøy og Skarp, sier Nilsen.

– Favoriserer ingen

Tidligere i dag delte Senja og Fløya poengene i seriefinalen, som betyr at det fortsatt skiller ett poeng mellom de to. Ishavsbyen skal møte begge og kan være med på å avgjøre hvem som rykker opp.

– Vi skal stikke kjepper i hjulene for begge, sier matchvinneren – selv om han tidligere har spilt for de grønnkledde.

– Jeg har spilt i Fløya og unner de opprykket. Samtidig har jeg mange kompiser i Senja, så jeg favoriserer ingen.

SLENGKYSS: Martin Joakim Nilsen sendte slengkyss til sin niese Ella etter 3-1-scoringen.