Om knappe fem måneder skal Jon Geir Iversen løpe 19 maraton på 19 dager sammen med Alf Dahl. 27. mai løper duoen ut fra den lille franske byen St Jean Pied du Port, og knappe tre uker senere er planen at de skal ankomme Santiago de Compostela helt nordvest i Spania.

Strekningen er en kjent pilegrimsvei ved navnet ”El Camino”.

Les også: Alexander (27) vant på hjemmebane

Akillesskade

Men oppladningen til løpet har så langt vært skadepreget for Jon Geir Iversen som har slitt med en vond akilles i lang tid. De fire siste månedene av 2014 måtte han bruke på alternativ trening, men nå ser situasjonen langt lysere ut.

– Jeg har akkurat tatt ultralyd av akillesen, og fått beskjed om at jeg kan løpe igjen om to måneder. Da har jeg akkurat nok tid til å komme meg i god nok form til løpet, forteller Iversen som har holdt formen ved like med alternativ trening som sykling, skigåing og styrketrening. Frem til april får også bilen stå i ro.

– Nå har jeg parkert bilen for en god stund. Frem og tilbake fra jobb er det cirka tre mil, og det skal jeg sykle fremover, forteller Iversen.

Selv om han har vært skadet en god stund er løpsmakker Dahl sterk i troen på at det skal gå bra.

– Jon Geir er en lettrent person med en god grunnfysikk, så det tror jeg kommer til å gå helt fint. Men begge må være friske og raske når dagen kommer, hvis ikke vil det være uforsvarlig å sette i gang, sier Dahl.

Les også: De skal løpe 19 maraton på 19 dager

God form

På lørdag viste Alf Dahl at formen er god med den imponerende tiden 1.24.13 i Mørketidsløpet, og han vant sin klasse helt suverent.

– Jeg følte meg pigg hele veien, så det var en god bekreftelse å få, forteller Dahl.

For Iversens del ble det heller en tur på hytta fremfor å se på.

– Jeg har vel vært med de siste ti årene, så det hadde blitt selvpining å stå der og heie fremfor å løpe selv, sier Iversen som forteller at han har fått mange oppmuntrende meldinger etter at akillesskaden ble kjent.

Les også: Se bildene fra Mørketidsløpet 2015

Bikket 250.000 kroner

Duoen har som mål å samle inn en halv million kroner som skal gå til Kirkens Bymisjon i Tromsø.

Syv av 19 etapper er solgt til bedrifter, og nå har de bikket 250.000 kroner. Gjennom bedriftsbesøk og profilering håper de på at summen skal fortsette å vokse langt inn i 2015.