Johann Forfang ble som kjent disket i lørdagens konkurranse i liten bakke i VM i Falun, men hopptalentet fra Tromsø er på jakt etter sin revansje. På torsdag er det ny konkurranse i VM, og da skal det hoppes i storbakke. Norge kan ta med seg fire av seks hoppere til den konkurransen, og slik det ser ut nå så er Anders Bardal, nybakt verdensmester Rune Velta og verdensrekordholder Anders Fannemel sikret plass.

Imponerte

Det betyr i realiteten at det er en ledig plass, og konkurransen står mellom hopptalentet Philip Sjøen, Anders Jacobsen og Johann Forfang. For øyeblikket ser det svært lyst ut hvis laget blir tatt ut basert på treningshoppene.

I sitt første hopp strakk Forfang seg til 126,5 meter, ett hopp som holdt til en meget sterk syvendeplass. Av nordmennene var det kun Anders Bardal som kunne hamle opp med Forfang, og trønderen fikk samme lengde som 19-åringen. Phillip Sjøen klarte 116 meter, mens Anders Jacobsen skuffet med 105,5 meter.

Gjorde sitt beste hopp

På det andre hoppet landet juniorverdensmesteren på 119 meter, mens Sjøen landet halvmeteren lengre. Jacobsen forbedret seg, men var fremdeles bak begge hopptalentene med sine 117 meter.

Tredje og siste treningshopp var det Forfang som var best av trioen med 126,5 meter, og det var hans beste treningshopp i dag. Sjøen klarte 121 meter, mens Jacobsen gjorde sitt beste hopp med 123,5 meter.