Tromsøhopperen ble tidligere denne uka klar for VM i Falun. I helga er det skiflyging som står på plakaten for stortalentet.

Han slo i gårsdagens kvalifisering familierekorden da han hoppet 225 meter i Vikersund.

– Ikke fornøyd

I dag ble det 10. plass etter hopp på 210,6 og 206 meter.

– Jeg er ikke fornøyd med noen av hoppene. Prøveomgangen var bra, men jeg gjør to ganske dårlige hopp i konkurransen, og det var selvfølgelig litt kjedelig, sier Forfang til iTromsø.

Det er første gang han flyr ned monsterbakken i Vikersund. Det endte med 10. plass – Forfangs beste verdenscupplassering i karrieren.

– Jeg er veldig fornøyd med lista, og vet at jeg kan klatre veldig mye mer, sier han offensivt.

Over 200 meter

Etter dagens hopp har han fortsatt ikke vært under 200 meter i Vikersund.

– Jeg synes han imponerer veldig og fortsetter å hoppe bra, sa NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen etter Forfangs første hopp.

– Han hadde blant de dårligste forholdene i omgangen til nå, men fortsetter å levere hopp på over 200 meter, sier Evensen.

Hopp over 200 meter er tydelig ekstremsport, og Forfang innrømmer at han var redd under sin første skiflygingskonkurranse i Kulm tidligere i år.

– Jeg var redd. Det var høyt, stort og stor fart. Alt var nytt. Da jeg kom hit nå var det ikke det samme. Bakken her er ”snill”, og du går lavt hele veien. Det er en annen opplevelse, og det er ikke noe nytt nå, sier Forfang.

Press

Da Forfang satte utfor var det Daiki Ito som ledet, og Forfang måtte hoppe 211,5 meter for å ta ledelsen.

– Det blir litt for kontrollert og urytmisk, sier Forfang til iTromsø.

Fredag ble det ny personlig rekord med 225 meter. Tromsø-hopperen innrømmer at nok en ny ”pers” er målet.

– Det er noe jeg tenker på; det er målet er i hvert eneste hopp her nå. Da er det litt kjedelig at jeg ikke får ut det beste. Jeg gjør ikke dårlige hopp, men blant de dårligste jeg har hoppet her nede.

Nådde ikke opp i finalen

Som andremann etter første omgang svevde Anders Fannemel ned til 238,5 meter i 2. omgang, og tok en suveren ledelse. Med tre ganger 19,5 som tellende stilkarakterer la han press på leder Peter Prevc.

Sloveneren innfridde, og vel så det. Han svevde ned til verdensrekord. Etter et par lange sekunder i bakken landet han på 250 meter – en kvart kilometer. Han ble den første i verden til å hoppe en kvart kilometer, og dermed røk Johan Remen Evensens gamle rekord på 246,5 meter.

– Det er bare å gratulere, sa Evensen om Prevcs hopp.

Men verdensrekorden er ikke noen særlig inspirasjon for Forfang.

– Jeg har ikke tenkt så mye på verdensrekorden, men jeg visste nesten at den kom. Det var sånne forhold i dag, så hvis den ikke hadde røket i dag hadde den aldri gjort det, sier Forfang.