Det ligger både poeng og prestisje i potten når Nord-Norges to beste futsallag braker sammen i Breivikahallen på lørdag ettermiddag. For å henge med i toppen trenger Sjarmtrollan tre poeng, og kanskje enda viktigere vil de distansere Nordpolen som er tre poeng bak på tabellen før kampen.

– Vi har ingen problemer med motivasjonen, for å si det sånn. Etter tapet i Narvik var turen hjem ekstra lang, og det sitter fortsatt i. Vi er meget klare, sier Sjarmtrollan-trener Simen Johansen.

«Trollan» kommer fra en god seriehelg i Oslo med seks poeng på tre kamper, men oppholdet fikk en kjedelig avslutning med 3-2-tap mot KFUM i siste sekund på søndag.

– Selv om vi burde fått med oss poeng i den siste kampen er jeg stolt av innstillingen gutta viser. På stillingen 2-2 kort tid før slutt går vi helhjertet i angrep fremfor å trygge inn uavgjort. Den offensive innstillingen setter jeg pris på, sier Johansen.

Les også: Sjarmtrollan kan ta seriegull

Fullsatte tribuner

Da lagene møttes i Narvik for to uker siden var hallen stappfull, og i morgen håper Sjarmtrollan på samme støtte som Nordpolen fikk den gang.

– Vi fikk fantastisk støtte da vi spilte eliteseriekamper her i desember, og håper at alle kommer igjen og tar med seg en venn i tillegg, sier Johansen som må unnvære duoen Fredrik Wist og Tom-Erik Bang Kristiansen etter at de skadet seg sist helg.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her!

Stoppe toppscorer

Men hvis Sjarmtrollan skal vinne kampen er de avhengig av å stoppe Nordpolens toppscorer Børge Henriksen. Spissen banket inn to mål i kampen Sjarmtrollan tapte 4-3, og satte også fem baller i nettet i løpet av to kamper sist helg.

– Vi kjenner selvsagt kvalitetene til Børge, men vi kan ikke fokusere noe ekstra på det. Alle lag i eliteserien har giftige angripere, og det gjelder å være skjerpet. Vi gjør det som vanlig på vår egen måte, forsikrer Johansen.

Les også: Omdiskutert scoring da Sjarmtrollan vant

Håper på støtte fra ordføreren

Nordpolens Christer Johnsgård mister oppgjøret fordi han er bortreist, men er sikker på at lagkameratene leverer.

– De har hjemmebane, så alt av press ligger på Sjarmtrollan. Det er alltid ekstra prestisje å slå dem, og hvis vi klarer å vinne begge kampene mot de denne sesongen vil jo ikke noe være bedre enn det, forteller Johnsgård.

Gjestene kommer til oppgjøret med selvtillit, vel vitende om at de har tatt syv poeng på de tre kampene de har spilt i 2015. Johnsgård forteller at laget har klare målsettinger om å etablere seg i eliteserien, og på lørdag satser han også på støtte fra ordføreren.

– Jens Johan Hjort er vel opprinnelig Sjarmtrollan-fan, men jeg regner med at han heier litt på oss også i denne kampen. Vi hvis ser han skal jeg si at jeg krever det, sier Johnsgård og ler.