Tettere samarbeid mellom byens damefotball-lag står på agendaen i Tromsø. Med Fløya i praksis klar for nedrykk, vil byen stå uten damelag i allnorsk fotball til neste år. Stakkevollan vant både cupkamp mot nettopp Fløya og 2.-divisjon i år, men mislyktes i opprykkskvalik. Om seriemesterskapet fikk de kamp til døra av TUIL.

Les også: - Sats på ett lag

itromso.no utfordret de dedikerte fotballbloggerne "OMT" (Ole-Martin Tjosaas) og "TGS" (Thor-Gøran Sørensen) til å plukke ut byens drømme-damelag. Tilsammen har duoen sett over 100 damekamper lokalt i år.

Les spillernes reaksjoner: - Jeg skulle gjerne ha spilt på det laget

Her er laget de plukket ut:

Keeper: Hanna Malene Pettersen (Stakkevollan, 18 år)

OMT: Hun har sluppet inn bare syv mål gjennom hele sesongen. Hun er en mulighet, selv om de er ingen keepere som virkelig skiller seg ut i byen akkurat nå.

Høyreback: Erica Sørensen (Stakkevollan, 22)

TGS: Høyrebacker er litt mangelvare i byen. I TIL har man en spennende spiller i Ingeborg Eriksen, som er født så sent som i 1999.

OMT: Ingeborg blir for ung foreløpig. Man møter mye fysiske spillere som er en del eldre. Jeg mener Erica Sørensen har vært solid gjennom hele sesongen. Hun har stoppet kantspillere i kamper mot både Fløya og TUIL.

Venstreback: Vilde Bratland (TUIL, 16)

TGS: Jeg har et navn i hodet.

OMT: Vilde Bratland i TUIL.

TGS: Det var henne jeg tenkte på. Hun er ung og har vært veldig god i år.

OMT: Hun har mye fart, vilje bra teknikk og et bra skuddbein.

TGS: Hun har scoret fem mål i år, minst tre av dem fra distanse.

Midtstopper: Susann Stavem Lundblad (Stakkevollan, 34)

TGS: Jeg synes Susann Stavem Lundblad har vært bra, rutinert og stabil. En god kaptein for Stakkevollan.

OMT: Så spørs det om hun har tid til å satse. Nå har jo også mannen (David Lundblad, FK Senja-trener, journ.anm.) rykket opp til allnorsk fotball.

Midtstopper: Marte Mehl Slettebak (Fløya, 21)

OMT: Silje Småbrekke ble årets spiller i TUIL, men om hun er god nok er jeg usikker på. Hun var jo i Fløya, men dro til TUIL fordi hun ikke ble satset på. Ingrid Mellem Mortensen er mer en god nok hvis hun har tid til å satse, men mangler samtidig litt fart.

TGS: Det er vanskelig, det ingen som peker seg tydelig ut. Fløya har lekket som en sil i år.

OMT: Du har Marte Slettebak i Fløya som også er et ungt talent. Jeg har sett henne spille én kamp som midtstopper for Fløya i år. Da var hun ekstremt god.

TGS: Ja, vi kan sette henne inn.

Sentral midtbane: Anneli Giske (Fløya, 29)

OMT: Jeg ville hatt Anneli som anker. Hun er helt klart en av de beste spillerne vi har i byen.

TGS: Det ville vært rart å ikke ha henne på banen, selv om hun ikke alltid er tilgjengelig til bortekamper. Hun har mye rutine.

Høyre indreløper: Gabrielle Lie (Fløya, 16)

OMT: Gabrielle Lie.

TGS: Hun har imponert etter hun kom til Fløya.

OMT: Og det er i et lag hvor mange spillere har hatt en negativ utvikling. Det virker litt halvhjertet alt de gjør i Fløya om dagen.

Venstre indreløper: Stina Mari Pettersen (TUIL, 22)

TGS: Tina Solberg, som ble hente til Stakkevollan fra TIL før opprykkskvaliken hadde også vært en spennende spiller inn mot et drømmelag.

OMT: Så spørs det hvordan hun hadde taklet et 1.-divisjonsnivå. Man har også Stina Mari Pettersen som er en helt annen spillertype. Stina jobber hardt og når hun får ballen, så spiller hun den fra seg og går på et nytt løp. Tina kan finne på å utfordre to-tre spillere.

TGS: Stina Mari Pettersen kan gå inn som indreløper, så tar vi med Tina Solberg på benken.

Høyre kant: Sandra Simonsen (Fløya, 17)

TGS: Ut fra fysikk og ferdigheter så ville Sandra Simonsen vært en kandidat.

OMT: Jeg synes ikke hun har hatt en kanonsesong i år sammenlignet med i fjor. På hennes beste er hun solid med bra fart. Denne sesongen har det blitt mye nesten. Du har også 16 år gamle Synnøve Hafnor har kommet i det siste.

TGS: Hun er også en god kandidat, men når man ikke har sett henne i aksjon bortsett fra et par kamper for Fløya 2, så blir det vanskelig.

Venstre kant: Gry-Anette Ottesen (TUIL, 35)

TGS: Gry Anette Ottesen ville hevet laget.

OMT: Hun er også en kandidat. Men jeg vet ikke om hun er villig til å satse. Hun har spilt 21 sesonger i TUIL!

TGS: Det hadde vært spennende med ungt og gammelt, Simonsen og Ottesen, på hver sin kant.

Spiss: Guro Bell Pedersen (Fløya, 19)

OMT: Flere spisser har utmerket seg. Elin Beate Løvstad har scoret 14 mål for Stakkevollan. Guro Bell Pedersen har ikke scoret så alt for mange i år. Hun kunne ha scoret mange flere.

TGS: Det står mellom Elin Beate Løvstad og Guro Bell Pedersen.

OMT: Celine Nergård i TUIL er hurtig og ung. Men ville hun klart å matche nivået i 1.-divisjon? Guro er fysisk sterkere og høyere. Hun scorer mange mål på ren kraft og vilje.

På benken:

Celine Nergård (TUIL, 15), Ingeborg Eriksen (TIL, 15), Helle Skjesol (Fløya, 17), Sara Johansen (Fløya, 19), Tina Solberg (Stakkevollan, 18) og Elin Beate Løvstad (Stakkevollan, 37).

Andre kandidater

Om Fløya-kaptein Sara Johansen, som var med Norges J19-landslag til semifinale i EM i sommer, men som bare får benkplass på drømmelaget, sier duoen:

- Sara har kvaliteter, men i år har det ikke vært veldig imponerende, sier Thor-Gøran Sørensen.

- Jeg synes ikke Sara har hatt en god sesong. Hun har helt klart kapasitet til å være inne på laget når hun spiller på sitt beste, sier Tjosaas.

Han trekker også frem tvillingsøstrene Monika og Edit Machlik, som er minst like kjent som geniale sjakkspillere.

- De er begge veldig god når de har dagen. TIL setter ofte en av disse på motstanderlagets farligste spiller når de møter gode lag, sier "OMT".

- Men jeg synes de har et stykke å gå før de inne på et lag som dette, mener "TGS".

Ville vært spennende

Sørensen kikker over det endelige laget.

- Laget ser veldig bra ut. Det hadde vært spennende å se det laget i aksjon. De hadde klart seg i 1.-divisjon, det er ingen tvil om det, sier Sørensen.

Men bloggerne tviler på om det vil bli noen realitet av et lag som dette, tross samtaler om tettere samarbeid på tvers av damefotball-lagene i byen.

- Jeg vet ikke hvor villig klubbene er til å gi fra seg spillere. Jeg tror nesten samtlige klubber har lyst til å satse, sier Tjosaas.

- Nå står alle på lik linje foran neste sesong, sier Sørensen.

- ...og alle vil opp, mener Tjosaas.

TGS har ett krav til klubben som eventuelt tar en flaggskiprolle for damefotballen i byen.

- Da bør det være en klubb som også satser på rekruttering.

Anneli Giske Medkila - Fløya 4-0 Foto: Øyvind Kaarbø