Hvert år besøker Tromsø Storm barneavdelingen på UNN.

– Dette er en flott tradisjon. Jeg har vært trener i Tromsø Storm i syv år og dette er alltid et høydepunkt, sier basketballagets amerikanske trener Kenneth Webb.

Ifølge Webb mangler det heller ikke på velvilje hos spillerne.

– Det er lettere å få de med på dette, enn å få de på trening, humrer Webb.

– Flott tradisjon

Hjelpepleier Randi Sørensen synes dette er en flott juletradisjon.

– Dette er en kjempekoselig tradisjon. Nå er det ikke så mange unger her i dag, men de som er på isolat har vi vært inne med brus og pepperkaker til, sier Sørensen.

Bulgareren Galin Mihaylov, som i sommer startet konseptet «Pony Adventures», hadde med seg flere av dyrene med til barneavdelinga.

– Jeg snakket med Galin tidlig, så vi får låne ett av dyrene hans til over nyttår, så det er vi veldig glade for, sier Sørensen.

Dina i fokus

Med få unger innlagt, var det lille Dina Stup Forsmo (3), som fikk mest oppmerksomhet hos basketballspillerne, som lekte rundt med den lille jenta.

– Hun er her til kontroll for å sjekke om kreften er borte. Hun skal være her i to dager, forteller moren Lise Merethe Henriksen.

Hun synes det var stas med opplegget til Tromsø Storm.

– Det er stas med forandring her, forteller moren.

Dina ble operert for tre måneder siden for en svulst i binyrene, men er heldigvis nå på bedringens vei og fikk seg i samme slengen et hyggelig julebesøk av byens beste basketballspillere.

TRADISJON: Tromsø Storm-spillerne besøker barneavdelinga på UNN like før jul hvert år. Fra venstre trener Kenneth Webb og spiller Galin Mihaylov med Lise Merethe Henriksen og datteren Dina Stup Forsmo (3). Foto: Tobias Stein Eilertsen
JULEGLEDE: Storm-spillerne delte ut klementiner, brus, pepperkaker og gaver til ungene på barneavdelinga. Foto: Tobias Stein Eilertsen