14-åringen fra Tromsø Skiklubb Langrenn klinte til med en overraskende seier i G15-klassen, 3 sekunder foran Nikolai Solem Eiterjord fra arrangørklubb Innstrandens IL på sølvplass.

– Jeg hadde håpet på å kjempe om en plass blant de fem beste. Men det er mange her som pleier å slå meg til vanlig, sa en overrasket og fornøyd gullvinner etter løpet.

I målområdet stod pappa Svein Morten, rørt over sønnens prestasjon.

– Det ligger så mye trening bak dette, forklarte han til itromso.no.

Trigget

Men gullvinneren avslører at han hadde en ekstra motivasjon før løpet. Et veddemål med tvillingbroren Teodor, som han til vanlig kjemper jevnt i løp. Senest sist uke var det Teodor som trakk det lengste strået på Hovedlandsrennet.

– Vi hadde med en tykk og en tynn luftmadrass hit. Vi ble enig om at den som gikk best skulle få den i natt. Nå får jeg sove godt i natt, gliser 14-åringen.

Som riktignok ikke smilte over måten tvillingbroren fikk ødelagt sitt løp. Et stavbrudd ødela nemlig løpet til Teodor Kruse Sørensen.

– Jeg brakk venstrestaven kun 20 meter ut i løpet. Den må ha blitt skadet under transporten, fordi det var ikke noe fall eller uhell involvert, forklarer ulykkesfuglen.

At tvillingbroren gikk helt topps lover likevel godt for videre sjanser i mesterskapet.

– Jeg kan sikkert ha sjansen selv i morgen, men jeg unner Arthur denne seieren i dag, sier Teodor.

Økte treningsmengde

Gullvinneren forteller at det er et tøffere treningsregime bak gulltriumfen.

– Jeg driver også med seiling, og har stort sett konsentrert meg om det på sommeren. Så har jeg sett at jeg blir gradvis bedre utover sesongen på ski, og har tenkt at jeg må få til den forbedringen før sesongen i stedet, forklarer han.

Nå trenes det langrenn cirka ti økter i uka på én til to timer av gangen. Skole og trening tar opp det meste av den.

– Men man er likevel sammen med venner, når man trener. Det gjør man sjelden alene, forteller en lykkelig gullvinner i Bodø.

VEDDEMÅL: Tvillingene Arthur og Teodor Kruse Sørensen veddet en natt på beste luftmadrass om hvem som kom øverst i dagens NNM-øvelse. Arthur gikk like gjerne helt til topps i mesterskapet. Foto: Lars Eidissen
GULLKLEMMEN: Arthur Kruse Sørensen får gull-gratulasjon av en stolt pappa Svein Morten Sørensen.