- Vi kommer til å flytte ut innen 1. april 2015. Da blir vi å flytte inn i en brakkerigg som blir plassert på vestsiden av det gamle TIL-huset, sier TIL-direktør Ulf Johansen.

Det er økonomiske årsaker til at klubben ikke forlenger med Alfheim Arena AS, som eier lokalene der TILs administrasjon og sportslige ledelse i dag holder til.

- Vi sparer 4,5 millioner kroner på å flytte ut. Totalt har vi det siste året da spart 13 millioner kroner. Å flytte ut vil sikre at vi får en bærekraftig økonomi, sier Johansen.

Her er pressemeldingen som ble sendt i dag i sin helhet:

"Tiltak for å sikre en bærekraftig økonomi i TIL

Tromsø IL er en av Nord-Norges sterkeste merkevarer og bidrar til å skape begeistring og identitet. Våre verdier er stolthet, lagånd og redelig spill. Dette skal være en rød tråd i alt vi gjør.

Samtidig er TIL en bedrift med dyktige medarbeidere som identifiserer seg med og står på for klubben.

Bedrifter må være bærekraftige og det må være balanse mellom kostnader og inntekter. For å begeistre publikum også i fremtiden, gjør klubben en rekke grep for å tilpasse seg den økonomiske virkeligheten. Den økonomiske situasjonen i TIL har i en periode ikke vært i balanse, med betydelige underskudd.

Styret i TIL Fotball AS har i 2014 hatt som viktigste oppgave å skape et bærekraftig økonomisk fundament, som gir klubben økonomisk balanse og fremtidig handlekraft.

Det er gjennomført en rekke tiltak i 2014, og det jobbes med ytterligere løsninger som har og vil redusere kostnadene i klubben vesentlig. Tiltakene og endringene i klubben gjør at vi går inn i 2015 med en bærekraftig økonomi.

Som en del av dette har TIL valgt og ikke forlenge avtalen med Alfheim Arena AS, noe som medfører at TIL flytter ut av Alfheim Arena 01.04.2015. Begge parter har forståelse for nødvendigheten av å redusere kostnadene for TIL, men det er ikke kommet til enighet mellom partene vedrørende enkeltelementer rundt leieforholdet.

Klubben jobber med nye og spennende løsninger på våre arealbehov."

iTromso.no kommer tilbake med mer.