– I oktober i fjor hadde vi 30 medlemmer. Nå har vi 72. Det er en enorm vekst, fastslår nestleder i Tromsø squashklubb, Hans Christian Ribe.

I Tromsø Golf & Squashpark kåret klubben byens beste spiller i helgen. Det ble Kjetil Fjellgaard som vant 3-0 (11-5, 11-5, 11-6) mot Wiggo Olsen. Fjellgaard representerer Bodø, så derfor fikk Olsen offiselt tittelen ”beste squashspiller i byen”.

– Vi ønsket å kåre den beste spilleren i byen, men turneringen skal også være en samling der folk kan møtes for å se squashmiljøet, sier Ribe.

Klare for norgescup

Tromsø Golf & Squashpark på Skattøra er et relativt nytt anlegg. I tillegg spilles det squash på Tromsø Bowling og Squash på Stakkevollvegen og i tennishallen.

– Det har blomstret opp på alle tre plassene, Det er totalt åtte baner i byen, noe som gjør at vi kan holde gode turneringer, sier Ribe.

LES OGSÅ: Bittert tap for Fløya

Han anslår at det totalt i byen er 300–400 som spiller squash på regulær basis.

– Tilbudet er mye bedre, og vi har næringslivet i ryggen. Det har blitt snakk om idretten i nettverkene og ryktet sprer seg. Mange vet at squash er meget god trening og i tillegg har du den sosiale biten, sier Ribe.

– Vi har tre grupperinger; noen som er med mest fordi det er sosialt, noen som er ganske bra, og så er det de som vil satse ganske mye, legger han til.

KOMMENTAR: BLNO lever på lånt tid

21.–22. november skal det være norgescup i Tromsø.

– Ved å arrangere byturnering, får vi også turneringstrening. Norgescup er det største vi gjør, og det krever ganske mye. Forrige gang, i januar, var det 60 deltakere fra hele Norge med her, sier Ribe.

Spydpiss

Andreas Gjerdrum er en av dem som er bitt av squash-basillen.

– Jeg synes det er veldig bra at det blir arrangert turneringer som dette. Det er et flott initiativ og bidrar til at det blir et mye bedre miljø her, sier Gjerdrum.

Samtidig som klubben er opptatt av å bygge opp en god bredde, er det også i ferd med å vokse fram spydspisser.

Joar Karlsen (21) ville vært favoritt i helgens lokale turnering men han deltok isteden i norgescup i Oslo denne helgen.

Karlsen er rangert som nummer 35 i Norge.

– Jeg tror målet hans er å bli blant de 20 beste denne sesongen. I løpet av to år tror jeg han er landslagsspiller, sier Ribe.

ØYVIND SIVERTSEN