Snorri Einarsson (28) ble kretsmester på 15 kilometer klassisk i Bardu i ettermiddag på tiden 42 minutter og 34 sekunder.

Team Nord-Norge-løperen gikk i mål 34 sekunder foran Christian Tvedt Bugge fra Kvaløysletta Skilag som ble nummer to, og ett minutt og 41 sekunder foran Sven-Are Paulsen fra Bardu IL som ble nummer tre.

I kvinneklassen vant Silje Theodorsen (20) enda mer overlegen på ti kilometer klassisk med tiden 30 minutter og 43 sekunder.

Ned til Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb Langrenn som ble nummer to skilte det to minutter og seks sekunder, mens Hilde Espnes fra Senja Ski gikk inn til tredjeplass tre minutter og 37 sekunder bak Theodorsen.

Fornøyd trener

Trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui, konstaterer at begge løperne er i rute foran NM på Røros som starter i neste uke.

– Det er selvsagt betryggende å se at de er i form før NM, sier Vinjerui på telefon fra Italia der han skal gå Marcialonga i morgen.

Thedorsen er på vei inn i en hektisk periode med to løp i NM før hun reiser videre til Kasakhstan neste lørdag der hun skal gå U23-VM.

– For Siljes del er målet å komme blant de 15 beste i NM. Klarer hun det vil det være en god prestasjon med tanke på at du er førsteårs senior, og en fin oppladning inn mot VM, forklarer treneren.

Troms' ære

Vinjerui håper at også gutta kan være med å prege resultatlistene i NM.

– Snorri, eller gutta på laget generelt, vil forhåpentligvis kjempe om topp 20. Klarer vi det vil det være bedre enn resultatene vi har fått til så langt i vinter, men det har vi tro på at vi skal få til, forteller Vinjerui som ikke tror på noen topplassering i morgendagens Marcialonga.

– Det er nok heller Andreas Nygaard som må forsvare Troms' ære, sier Vinjerui og ler.

I morgen går for øvrig også kretsmesterskapsstafetten av stabelen i Bardu.

Silje Theodorsen Foto: NTB scanpix