29-åringen lå tre slag over par etter den første runden og var avhengig av en god runde fredag om han skulle komme videre til de to avsluttende dagene.

Han fikk en god start med birdie på hull nummer én (banens tiende), men så snudde det. Etter bogey på hull fire, dobbeltbogey på hull fem og en ny bogey på hull seks, var mye av håpet om helgespill ute.

Resten av runden endte med én birdie og to bogeyer. Ventura ligger sju slag over par totalt og på delt 133.-plass av 143.

Cuten ligger per nå på par.

Ventura er denne uken i aksjon på PGA-touren for første gang siden september 2021, da han endte utenfor cutgrensen i en turnering i California.

Ventura spiller til vanlig på Korn Ferry-touren, som er nivået under PGA. Han fikk spesialinvitasjon til helgens turnering i Texas.

– Det blir gøy. Jeg skal prøve å gjøre det beste ut av det, og må se på det som erfaring og bra trening framover, sa Ventura til Discovery før turneringsstarten.

Venturas landsmann Viktor Hovland stiller ikke i Texas. Han har slitt i sesongstarten og har tatt en liten turneringspause.

Hovland flyttet i vinter inn sammen med Ventura i Florida. Hovland hadde før det bodd i Oklahoma etter endt skolegang.