Arctic Race of Norway er klar for utgave nummer to. Selv om verdensstjerner som Thor Hushovd og Marcel kittel er i fokus, skal artrangøren også stelle i stand for de yngste.

Hovedsponsor Sparebank1 Nord-Norge inviterer barn opp til 12 år til et stort barneritt.

Gratis påmelding

Ansvarlig for samfunnsengasjement i SNN, Christian Larsen håper mange støtter opp om muligheten.

– Vi vil lage en folkefest for alle og så at det ikke var noe tilbud for ungene, sier Larsen.

Barnerittet ble også arrangert i fjor. I Harstad ble det en stor suksess med 600 deltakere. Banksjef Lars Nymo Trulsen vil overgå det antallet.

– Vi regner med vi får over 1.000 deltakere. Vi rigger oss slik at vi kan arrangere sykkelritt nærmest uansett hvor mange barn som vil være med, sier Nymo Trulsen

Det vil heller ikke medføre noen kostnad for foreldre som ønsker sine barn deltakende på sykkelfesten.

– Det blir egen klasse for trehjulsykler og de med støttehjul, speaker i start og målområde og selvfølgelig helt gratis, sier banksjefen.

Sykkelglede

Christian Larsen mener barna også må få ta del i den store folkefesten.

– De voksne trekkes kanskje til arrangementet av stjerner som vi ser i Tour de France. For de minste er ikke navnene like interessante. Nå lager vi en aktivitet slik at alle i familien har noe å glede seg til. Dette blir en opplevelse som sitter i lenge, sier Larsen.

Mini Arctic Race vil foregå samtidig som finaledagen i Arctic Race. En vinner skal kåres av de voksne sykkelstjernene, men ikke i Mini Arctic Race.

– Dette handler om sykkelglede. Vi tar ikke tiden. Men vi opplevde i fjor at det ikke la noen demper på entusiasmen og konkurranseinstinktet, forteller Larsen til iTromsø.

Det ligger til rette for en skikkelig folkefest i sentrum søndag 17. august. For mens verdenssjernene befinner seg på Kvaløya går barnerittet SNN Mini Arcitc Race av stabelen.

– Det kommer til å bli en skikkelig folkefest med en tilnermet 17.mai stemning i sentrum, sier banksjefen.

FJORÅRET: Sparebank1 Nord-Norge håper å slå deltakerantallet fra fjorårets ritt i Harstad. Foto: Harstad Tidende